Dėl šio galimo sandorio finansavimo derybos vyksta su Italijos banku „Cassa Depositi e Prestiti“, praneša „MarketWatch“.

LSEG liepą skelbė, kad gali parduoti savo dalį Italijos fiksuotų pajamų elektroninės prekybos platformoje MTS, kuri priklauso „Borsa Italiana“, arba visą „Borsa Italiana“, kad gautų Europos Komisijos pritarimą sandoriui su „Refinitiv“.

Pasak tarptautinės žiniasklaidos šią savaitę platintų pranešimų, kad „Euronext“ rengia „Borsa Italiana“ įsigijimo pasiūlymą, kurio vertė gali siekti 4 mlrd. JAV dolerių.

„Euronext“ yra didžiausia VP biržų operatorė Europoje, jų turinti Amsterdame, Briuselyje, Londone, Lisabonoje, Dubline, Osle ir Paryžiuje.

LSEG apie vienos didžiausių pasaulyje finansinės informacijos teikėjų „Refinitiv Holdings“ pirkimą pranešė pernai rugpjūtį. Pagal sandorio sąlygas, LSEG perims „Refinitiv“ akcijas už 14,5 mlrd. dolerių bei prisiims 12,5 mlrd. dolerių dydžio skolą. Taigi, bendra sandorio suma – 27 mlrd. dolerių.

Šių metų birželį Europos Komisija pradėjo išsamią LSEG ir „Refinitiv“ sandorio peržiūrą, išreikšdama susirūpinimą, kad bendrovių susijungimas sumažins konkurenciją prekybos įvairiomis finansinėmis priemonėmis ir kliringo segmente, taip pat finansinės informacijos srityje.

LSEG vieną didžiausių Europoje „Borsa Italiana“ įsigijo 2007 metais už 2,3 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)