Prekiautojai teigia, kad JAV, Azijoje ir Europoje euras prarado paklausą, investuotojams uždarius ilgalaikes pozicijas, laukiant ilgojo šventinio savaitgalio.

Europos centrinio banko prezidentas Jean-Claude Trichet ketvirtadienį teigė, kad vis dar galima sumažinti jau esančią rekordiškai žemą 1,25 procento bazinę palūkanų normą.

ECB prezidentas teigė, kad jis aptars galimų netradicinės monetarinės politikos priemonių planus gegužės mėnesio susitikime.

"Spėlionės dėl tolimesnio Europos centrinio banko bazinės palūkanų normos mažinimo ir galimybės, kad ECB imsis netradicinės “pinigų spausdinimo” priemonės, paskatino investuotojus fiksuoti pelnus ir taip nusmukdė eurą", teigė Akira Takeuchi, Chuo Mitsui Trust and Banking vadybininkas.

Euras nukrito 0,2 procento iki 1,3138 dolerio po to, kai buvo nukritęs iki 1,3090 dolerio ir taip pasiekęs žemiausią rezultatą nuo kovo vidurio, kai Fed pranešė, kad ketina pirkti didžiulį kiekį ilgalaikių iždo obligacijų, kas smarkiai nusmukdė dolerį.

Euras nukrito 0,2 procento iki 131,85 jenos po to, kai pirmadienį buvo pasiekęs šešių mėnesių viršūnę, pakilęs iki 137,42 jenos.

Ketvirtadienį doleris pakilo 0,8 procento jenos atžvilgiu, paremtas JAV akcijų kilimo, pasirodžius pozityvioms JAV banko Wells Fargo pelno naujienoms.

Wall Street indeksai pakilo nuo 3 iki 4 procentų, Wells fargo pranešus netikėtai gerus ketvirčio pelno rezultatus, kas padidino lūkesčius, kad pažeistas bankų sektorius stabilizuojasi.

Rinka laukia kelių JAV bankų, tokių kaip Goldman Sachs JPMorgan Chase & Co ir Citigroup Inc kitą savaitę pasirodysiančių pranešimų apie ketvirčio pelnus.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją