Kainų judėjimas išliko labai nepastovus, kas neleidžia numatyti dolerio artimiausios krypties, teigė prekiautojai.

Doleris buvo pastovus jenos atžvilgiu – išliko 101,51, po to kai buvo pakilęs iki 101,84 jenos po ankstesnio smukimo iki 101,12 jenos.

Euras pakilo 0,4 procento iki 1,3505 dolerio.

"Dolerio, kaip saugios valiutos pirkimas, šiuo metu gali pasiekti viršūnę", teigė Hideki Amikura, „Nomura Trust“ banko forekso vadovas.

Analitikai teigė, kad nors ir pasaulinis finansų sektorius vis dar kelia nerimą, tačiau investuotojai šiek tiek atsitraukė iš saugių pozicijų, taip padėdami palaikyti eurą.

"Nerimas dėl finansinių institucijų silpnėjimo nurimo vyriausybei pademonstravus pasirengimą investuoti į visuomeninius fondus", teigė Takahide Nagasaki, „Daiwa Securities SMBC“ forekso strategijos vadovas.

"Mažėjantis nerimas keičia anksčiau matytą saugumo ieškojimą tokiose valiutose kaip jena", teigė T. Nagasaki.

Jena taip pat nukrito euro bei Australijos dolerio atžvilgiu, Tokijo akcijoms pagyvėjus, kai ketvirtadienį pradėjo kilti JAV akcijos. Tai sumažino investuotojų baimę rizikuoti.

"Rinkų požiūris į ekonomikos silpnumą palaipsniui kinta", teigė Minoru Shioiri, „Mitsubishi UFJ“ vertybinių popierių biržos forekso vadovas.

"Rinkų žaidėjai dabar stebi ne tik bankų padėtį, bet ir įmones, kurios jaučia tiesioginį lėtėjančios ekonomikos poveikį", teigė M. Shioiri.

Susirūpinusios būsto ir kreditų rinkos spaudžia besiplečiančią JAV ekonomiką, reikalaudamos suteikti tiesioginę paramą būstų savininkams, teigė Ericas Rosengrenas, Bostono Federalinio rezervų banko prezidentas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją