JAV akcijos praėjusią savaitę sugebėjo užbaigti be didesnių pokyčių. Investuotojų dėmesys išlieka nukreiptas į JAV politikų derybas dėl valstybės skolos. Šįryt rinkos nuotaikas kėlė geri Kinijos pasitikėjimo rodikliai, skelbti savaitgalį. PMI rodikliai viršijo 50 ribą, kas reiškia, kad gamintojų pasitikėjimas perkopė į teigiamą pusę, o pastarųjų aktyvumas artimiausioje ateityje didės. A. Merkel teigė, kad Vokietija galėtų nurašyti dalį Graikijai suteiktų pagalbos paskolų, jei pastaroji pasiektų subalansuotą biudžetą iki 2014-2015 metų.

Vilniaus biržos bendrovių skelbiami ketvirtiniai veiklos rezultatai išjudino investuotojus ir kilstelėjo akcijų kainas (OMXV +0,35 procento). Tuo tarpu Talino biržos bendrovės savo veiklos rezultatus jau buvo pranešusios anksčiau, todėl prekyba šioje biržoje vyko ramiau, o akcijų kainos vieningos krypties neįgavo (OMXT -0,08 procento). Iš viso vakar veiklos rezultatus paskelbė 17 Lietuvos bendrovių, 7 iš jų – iki prekybos sesijos pabaigos. „Panevėžio statybos tresto“ akcijų kaina pašoko net 6,13 proc. bendrovei pranešus, kad per 9 mėnesius uždirbo 2,2 mln. grynojo pelno (pernai dirbta nuostolingai). Nors „Vilkyškių pieninės“ grynasis konsoliduotas pelnas sumažėjo 37 proc., tačiau jos akcijų kursas paaugo 1,64 procento.

Gerais veiklos rezultatais nustebino didžiosios pieno perdirbimo bendrovės – „Žemaitijos pienui“ ir „Pieno žvaigždėms“ trečiasis ketvirtis buvo ypač sėkmingas, „Rokiškio sūriui“ – šiek tiek prastesnis, tačiau visų bendrovių 9-ių mėnesių pajamų ir pelno rodikliai yra geri. LESTO sumažino grynąjį konsoliduotą nuostolį trečdaliu, o „Agrowill Group“ uždirbo 5,7 mln. grynojo pelno (pernai patirta 0,75 mln. nuostolių). „Klaipėdos naftos“ grynasis pelnas ir pajamos smuktelėjo atitinkamai 14 proc. ir 8 procentais („PKN Orlen“ vykdyto kapitalinio remonto įtaka), o „City Service“ pajamos padidėjo 6 proc., tačiau grynasis pelnas sumažėjo 31 proc. – dėl su įmonės Sankt-Peterburge pardavimu susijusio vienkartinio 7,4 mln. litų nuostolio. Šiandien turėtume pamatyti didesnį, negu įprastą, rinkos aktyvumą, nes investuotojai vertins bendrovių veiklos rezultatus. Atitinkamai atskirų bendrovių kainų pokyčiai gali būti didesni, negu įprasta, tačiau bendra rinkos kryptis turėtų būti labiau į viršų, negu žemyn.