Investuotojai taip pat tikisi Baltųjų Rūmų pastangų atgaivinti bankus ir sudaryti planą, kuris padėtų pasaulio didžiausiai ekonomikai išeiti iš metus tebesitęsiančios recesijos.

Lawrence Summers, Nacionalinės ekonomikos tarybos pirmininkas ir prezidento Barack Obama vyriausiasis patarėjas ekonomikos klausimais sekmadienį pripažino, kad stabilizuoti finansų sistemai reikia daugiau pinigų.

"Problema, dėl kurios investuotojai labiausiai nerimauja, yra Britanijos ir Europos bankininkystės sektoriaus būklė, kuri smukdo Europos valiutas ir paremia dolerį, tuo tarpu lūkesčiai iš Obama administracijos padeda JAV ekonomikai", teigė Yasutoshi Nagai, Daiwa Securities SMBC vyriausiasis ekonomistas.

Svaras nukrito 1,6 procento iki 1,3580 dolerio, kai penktadienį buvo nukritęs iki 1,3500 dolerio ir taip pasiekęs 23 metų žemumą.

Euras nukrito 0,6 procento iki 1,2915 dolerio po to, kai buvo nukritęs iki 1,2861 dolerio.

Svaras nukrito susirūpinus silpna ekonomika, Britanijos bankų sektoriumi bei grėsminga vyriausybės finansų būkle.

Penktadienį vėlyvoje JAV prekyboje euras nukrito 0,2 procento iki 114,77 jenos. Praeitą savaitę euras pasiekė septynių savaičių žemumą, nukritęs iki 112,08 jenos.

Svaras nukrito 1,4 procento iki 120,59 jenos. Praeitos savaitės pabaigoje svaras pasiekė rekordinę žemumą, nukritęs iki 118,80 jenos.

Penktadienį svaras nukrito pasirodžius naujienoms, kad Britanijos ekonomika įžengė į recesiją praeitų metų pabaigoje, pirmą kartą nuo 1991 metų.

Svaro paklausa ir toliau buvo mažinama Anglijos banko monetarinės politikos komiteto nariui David Blanchflower sekmadienį teigus, kad Britanijos bazinė palūkanų norma ir toliau gali mažėti jei bus sekama JAV pavyzdžiu.

Britanijos bazinė palūkanų norma jau yra labai žema – 1,5 procento, centriniui bankui stengiantis stimuliuoti ekonomiką ir apsaugoti nuo dar gilesnės recesijos.

Šaltinis
Šias finansų rinkos naujienas bendradarbiaudami su "Reuters" rengia UAB “Admiral Markets”, www.forextrade.lt (tel. 8-5-210-4841).
naujienos
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją