Londonas ir Briuselis neturėtų kovoti už kiekvieno jų raudonosios linijos, tačiau turėtų dirbti tarp jų, kad pasiektų bendrą susitarimą dėl „Brexit“, sekmadienį Vokietijos laikraščiui „Welt am Sonntag“.

Ph. Hammondas sakė, kad Britanija anksčiau neužėmė griežtos pozicijos dėl ES piliečių imigracijos po „Brexit“, tačiau pernai birželį įvykusio referendumo dėl išstojimo iš Bendrijos žinia yra aiški: „Mes privalome kontroliuoti savo imigracijos politiką“.

Pasak JK iždo sekretoriaus, ES šalių piliečiams bus leista laisvai atvykti į Britaniją ir čia prekiauti, tačiau debatai vyksta dėl teisės čia dirbti, apsigyventi ir kurti savo verslą.

„Akivaizdu, kad mums reikia, kad žmonės atvyktų ir dirbtų mūsų ekonomikoje, kad ši funkcionuotų“, – sakė Ph. Hammondas. Tačiau kalbant apie kontrolės neturėjimą, „tai turi sustoti“, pabrėžė jis.

Britų premjerė Theresa May savo vyriausybės derybinės pozicijos „Brexit“ metu detales ketina paskelbti antradienį.

Ph. Hammondas sakė, kad Britanija nori prieigos prie rinkos be Briuselio politikos.

„Esame optimistiškai nusiteikę, kad mums pavyks pasiekti susitarimą, suteikiantį abipusę prieigą prie rinkų. Tokia būtų logika“, – sakė jis.

Britanijos iždo sekretorius taip pat davė suprasti, kad Londonas yra pasirengęs agresyviai mažinti mokesčius verslui, kad britų kompanijos išliktų konkurencingus, jeigu ES įves britams muitus.

„Britai nesėdės ir neapgailestaus“, – pabrėžė jis. „Jeigu neturėsime prieigos prie Europos rinkos, jeigu būsime atskirti“, bus padaryta trumpalaikė ekonominė žala, tačiau vėliau Britanija bus priversta keisti savo modelį, kad „atgautų konkurencingumą“.

Ph. Hammondas taip pat pabrėžė, kad mažai tikėtina, kad ateityje Britanija vėl prisijungtų prie ES, nes Bendrija po JK išstojimo greičiausiai pasuks didesnės politinės integracijos keliu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)