Lietuva

Daugiausiai sandorių atlikta „Linas Agro Group“ vertybiniais popieriais, jie pigo 0,14 proc. Šiandien šių akcijų dividendų ex-diena, t. y. šiandien įsigiję akcijų nebepretenduoja į įmonės mokamus dividendus už praeitus finansinius metus. Didžiausia apyvarta fiksuota „Teo LT“ pozicijoje, kaina kito minimaliai. „Aprangos“ vertybinių popierių vertė išliko nepakitusi, o Šiaulių banko akcijos brango 0,36 proc. „Vilniaus baldų“ vertybinių popierių kaina nusileido žemiau 14 eurų. Pritilus kalboms apie „Gazprom“ įmonės turimų „Amber Grid“ akcijų galimą pardavimą, prekyba šiomis akcijomis rinkoje aprimusi. „Grigiškių“ vertybinių popierių vertė, šoktelėjusi po pranešimo apie pagrindinio akcininko akcijų pasipildymą, dabar yra apsistojusi ties 0,64 euro lygiu.

Estija

NASDAQ OMX Talino biržos indekso vertė kilo 0,56 proc., akcijų perleista už 717 tūkst. eurų. Aktyviai prekiauta „Tallink Grupp“ vertybiniais popieriais, jie brango 1,25 proc. Vakar bendrovė pranešė, jog spalio mėn. sumažėjo perkeltų keleivių, tačiau išaugo perkeltų krovinių bei automobilių skaičius. Taip pat aktyviai prekiauta ir „Olympic Entertainment Group“ (-0,52 proc.) bei „Tallinna Kaubamaja“ (-0,18 proc.) akcijomis. „Ekspress Grupp“ po prekybos pranešė įsigijusi 49 proc. UAB „Adnet Media“ akcijų su galimybe įsigyti likusias akcijas 2017 m. I ketv. Rytoj „Baltika“ skelbs 2013 m. III ketv. finansinius rezultatus. Pagal paskutinių mėnesių pardavimus galima tikėtis ne itin gero rezultato. Taip pat sulauksime ir „Nordecon“ ataskaitos už analogišką laikotarpį.

Latvija

NASDAQ OMX Rygos biržoje atlikti 85 sandoriai, indeksas brango 0,26 proc. Aktyviai pirktos „Olainfarm“ akcijos, jų vertė priartėjo prie 5 latų ribos. „SAF Tehnika“ pranešė apie neblogus ketvirčio rezultatus, tačiau kaina rinkoje šiek tiek pigo. Gana aktyviai nedideliais sandoriais prekiauta „Liepajas Metalurgs“ pozicijoje, čia dominavo pirkėjas per vieną tarpininką. Pirkėjas tikisi, jog bendrovei pavyks išspręsti ją užgriuvusias problemas.

Įmonių naujienos

Šiandien Latvijos duomenų perdavimo bevieliu ryšiu įrangos gamintoja „SAF Tehnika“ paskelbė stiprius 2013/2014 m. I ketv. finansinius rezultatus. Ketvirčio pajamos sudarė 2,4 mln. latų ir buvo 25 proc. didesnės nei prieš metus. EBITDA siekė 0,24 mln. latų, o grynasis pelnas 0,09 mln. latų. Prieš metus tiek EBITDA, tiek ir grynasis rezultatas buvo neigiami. Toks rezultatų pokytis gana netikėtas, atsižvelgiant į vis dar žemą viso sektoriaus pelningumą, tad džiugu, kad ši nedidelė Latvijos bendrovė sugeba sėkmingai išlaviruoti ir yra vien iš nedaugelio dirbančių pelningai savo sektoriuje. Tai, kad pats duomenų perdavimo bevieliu ryšiu įrangos sektorius yra perspektyvus, abejonių nėra, tačiau didelė konkurencija pastaraisiais metais buvo gerokai pabloginusi galimybes dirbti pelningai. Bendrovės pajamas I ketv. labiausiai lėmė augę pardavimai Europos ir NVS šalių regione, kur pajamos didėjo 60 proc. Pardavimų pajamos Amerikos žemynuose liko nepakitusios, o Azijos ir Afrikos regione jos didėjo 25 proc. Grynasis įmonės pelnas būtų buvęs dar didesnis, jei ne patirtas dvigubai didesnis nuostolis nei prieš metus dėl nepalankių valiutų kursų pokyčių. Įmonės finansinė padėtis liko labai sveika – turimi grynieji pinigai ir indėliai viršijo skolas 2,2 mln. latų. Tiesa, tai 21,4 proc. mažiau nei prieš metus. Tikėtis dividendų iš įmonės už praėjusius 2012/2013 m. sudėtinga – nors bendrovė turi nepaskirstytojo pelno bei grynųjų aktyvų, visgi praėjusiais metais dirbta nuostolingai.