Lietuva

100 tūkst. eurų kartelę perkopė ir „TEO LTakcijos, kurių kaina taip pat nepakito. Didžiausiu kainos svyravimu šiandien išsiskyrė „Lietuvos jūrų laivininkystės“ akcijos, pigusios 6,7 proc. po vakarykščio pranešimo apie prastus 2013 m. III ketv. finansinius rezultatus. Bendrovės pajamos per metus paaugo 2,8 proc. iki 23,3 mln. Lt, bet EBITDA krito 72,8 proc. iki 1,5 mln. bei patirtas 1,4 mln. Lt grynasis nuostolis per III ketv. Taip pat stipriau leidosi ir „Pieno žvaigždžių“ akcijos kaina, smukusi 2,6 proc. Tikėtina, kad tam tikri investuotojai praranda kantrybę laukdami lietuviškų pieno produktų eksporto į Rusijos Federaciją atnaujinimo. Sunkiai sekasi ir „Panevėžio statybos tresto“ akcijoms, kurių kaina vėl sugrįžo prie 1,2 eurų ribos, tapusios palaikymo lygiu. Panašu, kad investuotojai lieka labai atsargūs prieš bendrovės 2013 m. III ketv. finansinių rezultatų skelbimą.

Estija

NASDAQ OMX Talino biržos apyvarta sudarė net 2,5 mln. eurų. Tokį aktyvumą lėmė keletas didelių tiesioginių sandorių „Olympic Entertainment Group“ akcijomis. Iš viso šiais vertybiniais popieriais sudaryta sandorių už 1,4 mln. eurų. Akcijos kaina šiandien liko nepakitusi. Ganėtinai didelė apyvarta pasiekta ir „Silvano Fashion Group“ akcijomis. Jomis sudaryta sandorių už 618,5 tūkst. eurų, o akcijos brango 0,35 proc. Kur kas prasčiau sekėsi „Tallink Grupp“ akcijomis, pigusioms 3,1 proc. iki 0,925 euro. Bendrovės akcijos toliau juda žemyn po mėnesio viduryje skelbtų prastų įmonės 2013 m. III ketv. rezultatų. Po prekybos paskelbta, kad Švedijos žemės ūkio valdyba patvirtino, kad „Premia Foods“ dukterinės įmonės ieškinys dėl nuostolių, patirtų sunaikinus įmonės žuvis kai kuriose žuvų fermose, yra pagrįstas ir kad pastaroji turi pateikti skaičiavimus, kokie buvo patirti nuostoliai. Anksčiau minėta, kad nuostolius „Premia Foods“ vertino 3 mln. eurų. Tokia suma sudaro daugiau nei 10 proc. įmonės kapitalizacijos, tad rytoj tikėtina teigiama reakcija į paskelbtas naujienas.

Latvija

OMX Rygos biržos indekso reikšmė šiandien vienintelė iš Baltijos rinkų paaugo, o padidėjimas sudarė 1,15 proc. Apyvarta biržoje taip pat buvo nemaža – ji sudarė 94,5 tūkst. latų. Kaip įprasta, daugiausia prekiauta „Olainfarm“ akcijomis, kurių apyvarta pasiekė 74 tūkst. latų, o akcijos kaina krito 0,6 proc. Priešinga kryptimi judėjo kitos vaistų gamintojos „Grindeks“ akcijų kaina, kuri padidėjo 1,3 proc. Netikėtai smarkiai šoktelėjo „SAF Tehnika“ akcijos kaina, didėjusi net 4 proc.