Lietuva

Šiaulių Banko akcijos traukia dėmesį tiek prieš veikiausiai rytoj skelbsimą „KPMG“ atliktą perimto Ūkio banko turto vertinimo ataskaitą, tiek ir prieš artėjantį banko III ketv. finansinių rezultatų pasirodymą. Kaip ir vakar daugiausia dėmesio iš pieno perdirbėjų sulaukė „Rokiškio sūris“, kurio akcijomis suprekiauta už 24,2 tūkst. eurų, o akcijos kaina augo 1,3 proc. iki 1,57 euro. Gana smarkiai atšoko „Vilkyškių pieninės“ akcijų kaina, šiandien brangusi 2,7 proc. iki 1,51 euro. Pastaroji bendrovė ryte paskelbė, kad rugsėjo mėn. pardavimo pajamos sudarė 34,8 mln. Lt ir buvo 29 proc. didesnės nei prieš metus. Toks augimas buvo šiek tiek lėtesnis nei 38 proc. padidėjimas rugpjūtį. Pajamų augimą ir toliau labiausiai skatino aukštos produktų kainos eksporto rinkose. Tokie pardavimai žada ir sėkmingą viso 2013 m. III ketv. pelno rezultatą. Visgi padėtis pasikeitė nuo spalio 7 d., kai Rusija uždraudė lietuviškų pieno produktų importą, tad spalio mėn. pardavimai turėtų būti daug prastesni. Iš aktyviau prekiautų akcijų šiandien krito „Linas Agro Group“ vertybinių popierių kaina. Ji nusileido 0,1 proc. iki 0,724 euro. Pigo ir LESTO akcijos investuotojams belaukiant, kokius elektros skirstymo ir tiekimo tarifus ryt patvirtins VKEKK.

Estija

NASDAQ OMX Talino biržoje prekybos aktyvumas buvo mažesnis nei vakar - apyvarta sudarė 402,4 tūkst. eurų. Biržos indekso reikšmė sumažėjo 0,1 proc. Šįkart į aktyviausiai prekiautos pozicijos pirmąją vietą įšoko „Tallink Grupp“ akcijos, kuriomis sudaryta sandorių už 166,1 tūkst. eurų. Tiesa, akcijos kaina krito 0,21 proc. Antroje vietoje liko „Olympic Entertainment Group“ akcijos, šiandien pasikoregavusios kiek stipriau – 1,6 proc. Ši bendrovė jau kitą antradienį bendrovė skelbs 2013 m. III ketv. dukterinių bendrovių Baltijos šalyse pajamų iš azartinių žaidimų organizavimo rezultatą. Tikėtina, kad turėjo išlikti teigiamas metinis pajamų pokytis, bet apskritai ketvirčio grynojo pelno rezultatas vis vien bus mažesnis.

Latvija

Rygos akcijų biržoje prekyba ir vėl buvo labai pasyvi. Sudaryta sandorių vos už 8,9 tūkst. latų. Kiek neįprastai didžiausia apyvarta pasiekta „VEF“ akcijomis, kurių kaina šiandien nepakito ir liko ties 0,26 lato. Tūkstančio latų apyvartos kartelę įveikė ir „Latvijas Balzams“, bet akcijos kaina smuko 1,2 proc.