Balsų skaičiavimui einant į pabaigą, rezultatai rodo, kad premjerės Th. May partija laimės rinkimus, bet praras 13 vietų, o pagrindinė opozicinė leiboristų partija savo mandatų skaičių padidins 29-iais.

Tai reiškia, kad Th. May ne tik nepavyko padidinti persvaros (būtent šiuo tikslu buvo organizuojami pirmalaikiai rinkimai) – jos partija praras daugumą 638 vietų parlamente.

Nė vienai partijai neturint absoliučios daugumos, sudarant vyriausybę, reikės formuoti koaliciją (tokia situacija vadinama „pakibusiu parlamentu“ – angl. hung parliament).

Neabejojama, kad rinkimų rezultatai apsunkins išstojimo iš Europos Sąjungos procesą. Svaro kursas JAV dolerio atžvilgiu šįryt 8.30 val. Lietuvos laiku buvo nukritęs 1,85 procento.

ECB pinigų politikos nekeitė, bet retorika šiek tiek keičiasi. M. Draghi spaudos konferencijoje pažymėjo, kad rizika ekonomikos augimui yra subalansuota, be to, po ilgo laiko tarpo neužsiminta apie bazinės palūkanų normos sumažinimo galimybę.

Nors ECB sumažino infliacijos prognozes, M. Draghi patikino, kad iš esmės banko pozicija dėl kainų stabilumo nepasikeitė.

M. Draghi taip pat išreiškė susirūpinimą, kad nors nedarbo lygis krenta (gegužę nedarbas euro zonoje siekė 9,3 proc.), dauguma naujai sukurtų darbo vietų yra „žemos kokybės“ ir laikino pobūdžio.

Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu vakar smuktelėjo 0,38 proc., iki 1,121 dolerio už eurą.

Buvęs FTB direktorius J. Comey apkaltino JAV prezidentą melu. Senate liudijęs J. Comey pareiškė, kad buvo atleistas dėl savo vadovaujamos institucijos vykdomo tyrimo dėl D. Trumpo komandos ryšių su Rusija.

Pasak J. Comey, iškart po rinkimų D. Trumpas darė jam spaudimą nutraukti tyrimą dėl nacionalinio saugumo patarėjo M. Flynn.

Finansų rinkos reakciją į J. Comey liudijimą buvo nuosaiki.

JAV akcijų indeksai vakar beveik nepakito, 10-ies metų vyriausybės obligacijų pelningumas pakilo 2 baziniais punktais, iki 2,19 procento.

Analitikų teigimu, kol kas per anksti spręsti dėl J. Comey atskleistos informacijos galimo poveikio prezidento administracijos gebėjimui įgyvendinti mokesčių reformą ir infrastruktūros finansavimo programą.

„Grindeks“ akcininkams susirinkime patvirtinus 0,15 euro dividendus, akcijų kaina šoktelėjo 4,17
proc. (apyvarta 71,6 tūkst. eurų).

Akcininkų susirinkimo sprendimų projekte šiemet dividendų buvo siūloma išvis nemokėti. Tiesa, oficialus pranešimas per biržą buvo išplatintas jau pasibaigus prekybos sesijai, todėl investuotojų reakcijos į sprendimą galima laukti ir šiandien. „Silvano Fashion Group“ akcijų kaina kilo ketvirtą prekybos sesiją iš eilės (+0,71 proc.), sudaryta sandorių už 286,1 tūkst. eurų.

Paskelbus „Klaipėdos naftos“ gegužės mėnesio krovos duomenis, bendrovės akcijos pabrango 1,32 procento. OMXB indekso vertė vakar pakilo 0,22 proc., dienos apyvarta siekė 857,3 tūkst. eurų.