Praėjusią savaitę naftos kainas paskatino OPEC+ kartelio pranešimas, kad šalys padidins gavybą mažiau, nei tikėtasi iš pradžių.

Po šio pranešimo kainos pasiekė lygį, kuris buvo neįsivaizduojamas vos prieš kelis mėnesius, kai jos netgi buvo trumpam nukritusios į neigiamą teritoriją, pandemija pakirtus pasaulinę paklausą.

Gegužės mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ penktadienį ūgtelėjo 3,9 proc. ir pasiekė 69,36 JAV dolerio už barelį – aukščiausią lygį nuo 2019 metų balandžio.

Tuo tarpu balandžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) ūgtelėjo 3,5 proc. iki 66,09 JAV dolerio už barelį ir buvo didžiausia per 22 mėnesius.

O pirmadienį „Brent“ nafta jau pabrango daugiau nei 2 proc., rinkai reaguojant į raketų ataką prieš energetikos milžinės „Aramco“ valdomus objektus Saudo Arabijoje ir optimizmą dėl paklausos perspektyvų.

Juodojo aukso statinė pabrango 2,11 proc. iki 70,82 JAV dolerio už barelį – tai aukščiausias lygis nuo 2019 metų gegužės mėnesio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)