JAV iždo sekretorius S. Mnuchin pripažino, kad pasiekti kompromisą taip greitai bus sunku. Kainų kilimu išsiskyrė tik energetikos sektoriaus bendrovės – paklausa jų akcijoms išaugo brangstant naftai („Brent“ tipo naftos kaina pakilo 2,05 proc., iki 43,32 JAV dolerio už barelį). Investuotojų optimizmą dėl ekonomikos atsigavimo atšaldė FED pirmininko pavaduotojas R. Clarida, pareiškęs, kad ekonomikai atsigauti iki prieš-koroninio lygio prireiks daugiau negu metų, užimtumui dar ilgiau, be to, šiems tikslams pasiekti bus reikalingas papildomas fiskalinis ir monetarinis stimulas. Jungtinės Karalystės premjeras B. Johnsonas vakar pažymėjo, kad sieks išvengti karantino net sparčiai augant naujų užsikrėtimų „Covid-19“ skaičiui. Jungtinės Karalystės pareigūnai taip pat pranešė kol kas neketinantys pasitraukti iš derybų dėl prekybos sutarties su ES net pasibaigus B. Johnson‘o įvardintam spalio 15 d. terminui. Svaro sterlingų kursas euro atžvilgiu pakilo 0,58 proc. (iki 0,903 svaro už eurą). Prancūzijoje koronaviruso plitimui sustabdyti didžiuosiuose miestuose įvesta komendanto valanda, o Vokietijos kanclerė A. Merkel pareiškė sieksianti, kad būtų įvesti sugriežtinti apribojimai.

Prekyba Baltijos šalių biržose – be ugnelės. „Ignitis grupės“ akcijų prekybos apyvarta pirmą kartą nuo debiuto biržoje spalio 7 d. dienos nesumažėjo (palyginti su ankstesne prekybos sesija) – vakar akcijų perleista už 731,8 tūkst. eurų. Kaina smuktelėjo 0,64 proc., iki 21,82 euro už akciją. 100 tūkst. eurų apyvartą dar peržengė Šiaulių bankas (-0,46 proc., iki 0,435 euro už akciją). Pirmajame dešimtuke (pagal apyvartą) didesnių, negu 1 proc. kainos pokyčių neužfiksuota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)