Farmacijos bendrovės „Novartis“ vadovas V. Narasimhan pareiškė, kad skiepai nuo koronaviruso greičiausiai nebus plačiai prieinami iki 2021 m. pabaigos ir pridūrė, kad norint sėkmingai kovoti su šia liga, bus būtina ne tik vakcinacija, bet ir gydymas. Japonijos akcijų biržoje prekyba šįryt buvo sustabdyta dėl techninių sutrikimų, o Kinijos, Honkongo, Pietų Korėjos ir Taivano biržos nedirba dėl švenčių. Indijos „BSE 30“ 8.45 val. Lietuvos laiku buvo pakilęs 1,50 procento.

Prekyba Baltijos šalių biržose prekyba neįsibėgėja. Vakar tik „Tallink Grupp“ viršijo 100 tūkst. eurų prekybos apyvartą (197,2 tūkst. eurų), akcijų kaina nepakito. Pirmajame dešimtuke (skaičiuojant pagal apyvartą) didesniu, negu 1 proc. kainos pokyčiu išsiskyrė tik statybų bendrovė „Nordecon“ (+1,87 proc., iki 1,09 euro už akciją). Pirminį viešąjį akcijų siūlymą (IPO) vykdanti „Ignitis Grupė“ paskelbė orientacinę kainą, kuri yra ties 22,50 euro už akciją riba (žemutine IPO 22,50-28,00 eurų kainų intervalo riba). Pranešime teigiama, kad orientacinė kaina nėra galutinė „Ignitis grupės“ IPO kaina. Galutinė kaina bus nustatyta atsižvelgiant į paklausos formavimo procesą, kuris baigsis šiandien 13.00 valandą. Mažmeniniai investuotojai, kaip ir iki šiol, savo pavedimus turi pateikti maksimalia 28,00 euro už akciją kaina. „Ignitis grupė“ taip pat paskelbė rugpjūčio ir pirmųjų aštuonių 2020 m. mėnesių rezultatus. Rugpjūtį metinis pajamų augimas siekė 16,1 proc., koreguoto pelno prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją – 18,0 procento. Atitinkami sausio-rugpjūčio mėn. rodikliai – 8,0 proc. ir 4,0 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)