Šįryt Honkongo „HANGSENG“ krenta 2,5 proc., o išskirtinai technologijų sektoriaus „HANGSENG TECH“ -5,6 procento. Investuotojai nerimauja, kad tokie aktyvūs reguliuotojo veiksmai artimiausiu metu gali būti nutaikyt ir į kitus sektorius. Europoje pokyčiai nebuvo dideli „STOXX 600“ -0,08 proc., tuo tarpu pagrindiniai JAV indeksai pasiekė naujas rekordines aukštumas „S&P500“ +0,24 proc., „DJI“ +0,24 proc., „NASDAQ“ +0,03 procento. „Tesla Inc.“ (+2,21 proc.) rezultatai nudžiugino investuotojus. Pajamos per ketvirtį siekė 11,958 mlrd. USD (palyginus su praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu buvo dvigubai didesnės), pelnas siekė 1,142 mlrd. USD – tai jau aštuntas iš eilės pelningas ketvirtis bendrovei.

Bitkoino kaina prekybos metu buvo laikinai viršijus 40 tūkst. USD ribą, tačiau virš šios ribos ilgai neišsilaikė ir šiuo metu prekiaujasi šiek tiek virš 37 tūkst. USD.

Šios savaitės pagrindinis įvykis yra FED susitikimas, tad tikėtina, kad iki rytojaus sprendimų skelbimo investuotojai aktyvių veiksmų nesiims.

Baltijos šalių biržose optimizmo netrūko - OMXB kilo 1,13 procento, apyvarta siekė 4,527 mln. eurų. Šiaulių banko akcijų kaina kirto svarbią psichologinę 0,7 EUR už akciją ribą ir pasiekė naujas rekordines aukštumas - 0,721 EUR. 951 sandoriu banko akcijų perleista už 1,268 mln. eurų, kaina kilo 3,15 procento. Antra pagal apyvartą liko prekyba „Igničio grupės“ akcijomis (+0,22 proc., apyvarta 1,22 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)