Pasak FED vadovo, tokiu atveju, jeigu darbo rinka išliks įkaitusi, palūkanų normas gali tekti padidinti daugiau, negu dabar įskaičiuota į rinkos lūkesčius. J. Powellas akcentavo, kad infliacijos sulėtėjimas tebėra labai ankstyvoje stadijoje. Investuotojų reakcija į FED vadovo pasisakymą buvo gana rami – „S&P 500“ akcijų indeksas vakar pakilo 1,29 proc., NASDAQ 1,90 procento. „Intel“ (+1,35 proc.) sėkmingai išplatino 11 mlrd. JAV dolerių obligacijų emisiją, skirtą finansuoti bendrovės investicijų programą. Finansinių rezultatų skelbimo sezonas JAV persirito į antrą pusę. Savo rodiklius jau paskelbė 291 iš 500 „S&P 500“ indekso bendrovių. Iš jų 53,5 proc. gavo daugiau pajamų, negu prognozuota, 69,4 proc. viršijo pelno prognozes. Tarp artimiausiu metu savo finansinius rodiklius skelbsiančių bendrovių – „Uber“, „Disney“, „CVS Health“, „Total Energies“ ir „Maersk“.

Šiandien posėdžiaus Lenkijos centrinis bankas. Spėjama, kad 6,75 proc. bazinė palūkanų norma nepaisant 11 proc. viršijančios infliacijos keičiama nebus.

Vokietijos ir Prancūzijos ekonomikos ministrai pranešė, kad derybose su JAV dėl subsidijų, skirtų žaliajai ekonomikai ir nesąžiningos konkurencijos vengimo pasiekta pažanga.

Įtampa dėl JAV numušto Kinijos baliono toliau auga. Kinija atmetė JAV pasiūlymą dėl abiejų šalių aukščiausių gynybos pareigūnų pokalbio telefonu susidariusiai situacijai aptarti.

API duomenimis, naftos atsargos JAV per savaitę nukrito 2,2 mln. barelių. Jei šiuos duomenis patvirtintų „Energetikos informacijos agentūra“, tai būtų pirmasis atsargų sumažėjimas per pastarąsias septynias savaites. WTI naftos kaina vakar šoktelėjo 4,09 proc., „Brent“ tipo nafta pabrango 3,33 proc. (iki atitinkamai 77,14 ir 83,69 JAV dolerių už barelį).

Azijos šalių biržose šįryt 8.45 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI buvo nukritęs 0,29 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ 0,39 proc., Pietų Korėjos KOSPI pakilo 1,30 proc., Indijos „BSE 30“ 0,70 procento.

„LHV Group“ ketvirtojo ketvirčio rezultatai investuotojų nesužavėjo – banko akcijų kaina vakar smuktelėjo 1,77 proc. (iki 3,88 euro už akciją). Šiaulių banko (+0,40 proc.) ir „Enefit Green“ (-0,50 proc.) akcijų perleista po daugiau, negu 650 tūkst. eurų. „Nordecon“ akcijų kaina toliau šuoliuoja aukštyn. Antrą prekybos sesiją po žinios apie pasirašytą beveik 30 mln. eurų vertės statybų kontraktą jos akcijos pabrango dar 9,29 proc., per dvi dienas – 23,39 procento. Vakar bendrovė paskelbė apie dar vieną, 3,6 mln. eurų vertės sutartį. Tarp labiausiai brangusių atsidūrė ir kitos statybų bendrovės „Merko Ehitus“ akcijos (+4,67 procento). Abi bendrovės rytoj skelbs savo finansinius rezultatus. Šiandien tai turėtų padaryti kelionių organizatorius „Novaturas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją