„Sorrento Therapeutics“ akcijų kaina pašoko 158 proc., bendrovei pranešus apie atrastus antikūnius, kurie sustabdo koronaviruso plitimą. FED penktadienį pusmetinėje finansinio stabilumo ataskaitoje įspėjo, kad akcijų ir kitų turto klasių kainos gali gerokai nukristi, jei pandemija plistų. Labiausiai centrinio banko teigimu nukentėtų komercinės paskirties nekilnojamojo turto vertė. FED vadovas J. Powell‘as savaitgalį interviu vienai JAV televizijų pareiškė, kad net darant prielaidą, kad antrosios viruso bangos nebebus, ekonomikos atsigavimas gali užtrukti iki pat 2021 m. pabaigos. Anglijos banko vyriausiasis ekonomistas A. Hardane informavo, kad yra svarstomos nekonvencinės pinigų politikos priemonės, tarp kurių – ir neigiama palūkanų norma ir rizikingesnių turto klasių įtraukimas į kiekybinio skatinimo programą.

Gamintojams toliau mažinant gavybą, WTI tipo naftos kaina penktadienį pakilo 6,79 proc., šįryt 8.45 val. Lietuvos laiku dar 4,79 proc. ir pirmą kartą per pastaruosius 2 mėn. pakilo virš 30 JAV dolerių už barelį ribos.

„Tallinna Sadam“ rezultatai investuotojų nenustebino. Bendrovės pajamos pirmąjį 2020 m. ketvirtį, palyginus su tuo pačiu 2019 m. laikotarpiu, smuktelėjo 2,2 proc. (iki 27,9 mln. eurų), veiklos pelnas sumažėjo nuo 11,5 iki 10,5 mln. eurų. „Tallinna Sadam“ akcijų kaina penktadienį pakilo 0,28 proc. (iki 1,80 euro už akciją), apyvarta siekė 61 tūkst. eurų. Aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis – jų perleista už 476,9 tūkst. eurų, kaina nukrito 2,86 proc. (iki 0,748 euro už akciją). Kelionių organizatorius „Novaturas“ jau pasibaigus prekybos sesijai pranešė, kad balandį dėl kovai su viruso pandemija įvestų apribojimų apyvartos nebuvo sugeneruota (2019 m. balandį bendrovė gavo 14,4 mln. euro pajamų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)