Šįryt Azijos rinkos taip pat be aiškios krypties: „Nikkei 225“ +0,9 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ -0,92 procento. „Alphabet Inc.“ kilo 4,31 procento paskelbus apie naują AI kalbos modelį, kurį kūrėjams bus galima naudoti kuriant pokalbių robotus.

JAV prezidento J. Bideno ir Atstovų rūmų pirmininko K. McCarthy šiandienos susitikimas buvo atidėtas iki kitos savaitės, siekiant suteikti daugiau laiko abiejų pusių atstovams derėtis dėl skolos lubų padidinimo sąlygų. Rinkos tai palaikė ženklu, kad derybose gali būti pasiektas progresas. Manoma, kad nepadidinus skolinimosi limito šalis skolinių įsipareigojimų gali nebesugebėti vykdyti nuo birželio pradžios.

„PacWest Bancorp“ kaina krito 22,7 procento po pranešimo, kad praeitą savaitę banke indėlių sumažėjo 9,5 procento. Investuotojus neramina, kad bankinio sektoriaus problemos gali būti dar nepasibaigusios, tad krito daugumos bankų akcijų kainos („S&P 500“ bankinio sektoriaus subindekso pokytis -0,63 procento).

Baltijos šalių biržose sudaryta sandorių už 2,45 mln. eurų, OMXBGI krito 0,48 procento. Didžiausią apyvartą pasiekė prekyba „Tallinna Kaubamaja Grupp“ akcijomis (529 tūkst. eurų), tiesa didžiąją dalį apyvartos sudarė vienas stambus tiesioginis sandoris. Aktyvi prekyba buvo ir „LHV Group“ (-1,27 proc.), kurių 797 sandoriais perleista už 415 tūkst. eurų. „Aprangos“ (-10 proc. arba 0,29 euro) ir „Telia Lietuva“ (-2,26 proc. arba 0,045 euro) prekyba vyko jau be teisės į dividendus, kurie atitinkamai siekė 0,28 EUR ir 0,06 EUR prieš mokesčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją