Daugiau, negu 1 proc. ūgtelėjo ir kiti JAV akcijų indeksai („Dow Jones“ +1,13 proc., NASDAQ 1,25 procento). Investuotojus nudžiugino žinia, kad JAV kongresas gali netrukus patvirtinti 748 mlrd. dolerių biudžeto išlaidų programą. Europoje kilimu išsiskyrė Vokietijos DAX (+1,06 proc.) ir Italijos „FTSE MIB“ (+0,81 proc.), kiti indeksai pakito gerokai mažiau.

Žiniasklaidoje pasirodžius pranešimų, kad ES ir Jungtinė karalystė yra arti susitarimo dėl prekybinių santykių po „Brexit“, svaro sterlingų kursas euro atžvilgiu pakilo 0,92 proc., iki 0,903 svaro už eurą.

Šiandien bus skelbiamos bendro euro zonos ir didžiųjų ES šalių pramonės ir paslaugų sektoriaus PMI indeksų gruodžio mėn. preliminarios reikšmės. 21 val. Lietuvos laiku pinigų politikos sprendimus skelbs FED. Palūkanų normų pokyčių nesitikima, bet investuotojai lauks žinių dėl turto supirkimo programos įgyvendinimo.

„Klaipėdos naftos“ akcijos pigo po blogų žinių iš vieno pagrindinių klientų. Bendrovė pranešė, kad gavo „BNK (UK) Limited“, priklausančios didžiausiai Baltarusijos naftos produktų eksportuotojai „Belaruskaja neftenaja kampanija“, pranešimą apie laikinai stabdomą naftos produktų prekybą vykdant krovą per naftos terminalą Klaipėdoje. Tokio sprendimo priežastys pranešime nenurodomos, bet teigiama, kad neapibrėžtumui dėl naftos produktų prekybos užsitęsus, galima neigiama įtaka 2021 m. rezultatams.

„Klaipėdos naftos“ 2019 m. finansinėje ataskaitoje „BNK (UK) Limited“ įvardijama kaip vienas pagrindinių tranzitinių krovinių klientų, per metus perpylimui pateikęs 1,294 tūkst. tonų krovinių. „Klaipėdos naftos“ akcijų kaina smuktelėjo 2,75 proc. (iki 0,318 euro už akciją, apyvarta 264,8 tūkst. eurų). Aktyviai vakar prekiauta ir bankų akcijomis – Šiaulių banko akcijų perleista už 361,6 tūkst. eurų „LHV Group“ už 191,3 tūkst. eurų (kainos pakilo atitinkamai 1,03 proc., ir 1,67 procento).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)