Penktadienį JAV akcijų indeksų kilimas šiek tiek stabtelėjo („S&P 500“ -0,03 proc., „Dow Jones“ -0,24 proc.), Europoje situacija buvo panaši („Stoxx Europe 600“ -0,20 procento). „S&P 500“ per savaitę palypėjo 7,3 proc. – tai didžiausias teigiamas pokytis nuo balandžio. Spalį JAV sukurta 638 tūkst. darbo vietų – 58 tūkst. daugiau, negu tikėtasi. Nedarbo lygis nukrito visu procentiniu punktu (iki 6,9 proc., prognozuota 7,6 procento).

JAV vyriausybės 10-ies m. obligacijų pajamingumas pakilo 6 baziniais punktais ir grįžo virš 0,80 proc. ribos (0,82 procento). Balsai JAV prezidento rinkimuose tebeskaičiuojami, bet J. Biden‘o pergalė po savaitgalio jau nekelia abejonių. Ateities sandoriai rodo, kad JAV akcijų indeksai artimiausiu metu gali šturmuoti rekordinį lygį (8.30 val. Lietuvos laiku „S&P 500“ +1,25 proc., „Dow Jones“ +0,81 procento). J. Biden‘o pergalė gali paspartinti ir ES-Jungtinės Karalystės derybas dėl „Brexit“. Demokratų partijos atstovai yra ne kartą pasisakę, kad JAV ir Jungtinės Karalystės laisvos prekybos sutarties likimas priklausys nuo tuo, ar pastaroji laikysis anksčiau prisiimtų įsipareigojimų Europos Sąjungai. Derybose kol kas lieka nesuderinti žvejybos kvotų ir konkurencijos teisės klausimai, šią savaitę abi pusės susitiks Londone.

Baltijos šalių indeksų kryptys baigiantis savaitei išsiskyrė (OMXV +0,24 proc., OMXT -0,50 proc., OMXR +0,73 procento). Aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis – 509-iais sandoriais jų perleista už 135,9 tūkst. eurų, kaina krito penktą prekybos sesiją iš eilės (-1,35 proc., iki 0,586 euro už akciją). Didžiausią apyvartą pasiekė „Ignitis grupė“ (209,2 tūkst., kaina pakilo 0,30 proc., iki 19,75 euro už akciją). Penktadienį bendrovė paskelbs trečiojo ketvirčio rezultatus, tą pačią dieną tai padarys ir „Tallinna Sadam“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją