Brent“ tipo naftos kaina šįryt kyla ketvirtą prekybos sesiją iš eilės (8.30 val. Lietuvos laiku +2,08 proc., iki 52,88 JAV dolerio už barelį). Šiandien OPEC narės ir trečiosios šalys tarsis, kiek vasarį būtų galima padidinti gavybą, nepakenkiant kainų stabilumui. Sausį gavyba, palyginti su prieš tai buvusiu lygiu, padidinta 500 tūkst. barelių per dieną.

Kriptovaliutos „Bitcoin“ kaina vakar pakilo virš 34 tūkst. JAV dolerių. Tai rekordinis lygis ne tik skaičiuojant JAV doleriais ar kitomis valiutomis, bet ir auksu – vieno „Bitcoin‘o“ kaina tapo lygi 17 uncijų aukso (per ankstesnį kainos piką 2017 m. kriptovaliuta kainavo 15 uncijų aukso).

Azijos akcijų biržose šįryt indeksų kryptis išsiskyrė – Japonijos NIKKEI smuktelėjo 0,68 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ pakilo 0,92 proc., Honkongo „Hang Seng“ 0,70 procento. JAV dolerio kursas euro atžvilgiu smuktelėjo 0,25 proc., iki 1,225 dolerio už eurą.

Trečiadienį bus paviešintas FED gruodžio mėn. susitikimo protokolas. Rinkos dalyviai jame sieks įžvelgti, kokioms sąlygoms esant FED pradėtų mažinti kiekybinio skatinimo programos mastą. Rytoj keliose JAV valstijose vyks antrasis rinkimų į Senatą etapas. Ypatingai svarbūs yra rinkimai Džordžijoje, nes nuo jų baigties priklausys, ar respublikonams pavyks išlaikyti Senato kontrolę.

Finansų rinkos dalyviai tradiciškai labiau mėgsta taip vadinamą „padalintąjį valdymą“, kai įstatymų leidžiamoji ir vykdomoji valdžia yra skirtingų partijų rankose, nes tai užkerta kelią radikaliems sprendimams. Manoma, kad respublikonų pergalė gerokai sumažintų tikimybę, kad bus panaikinti D. Trump‘o inicijuoti mokesčių sumažinimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)