Gerokai daugiau optimizmo biržose buvo apie vidudienį, pasirodžius žinioms, kad iždo sekretorius S. Mnuchin ir Atstovų rūmų pirmininkė N. Pelosi yra pasirengę derėtis dėl papildomo biudžeto išlaidų etapo, bet vėliau viltys išsisklaidė dėl kol kas nesuderinamų pozicijų. Demokratų atstovai siūlo 2,4 trln. JAV dolerių paramos paketą, o respublikonai sutiktų su ne didesniu, negu 1,5 trilijono. Manoma, kad nesant papildomų išlaidų, JAV ekonomika susidurtų su rimtais sunkumais jau ketvirtą ketvirtį. Vakar paskelbti JAV ekonominiai duomenys sudarė dvejopą vaizdą. Per savaitę užregistruota 870 tūkst. naujų bedarbių – tai 30 tūkst. daugiau negu prognozuota ir 10 tūkst. daugiau negu praėjusią savaitę.

Naujų namų rugpjūtį šalyje parduota virš 1 mln. – 120 tūkst. daugiau, negu tikėtasi. JAV doleris euro atžvilgiu nežymiai smuktelėjo po keturias prekybos sesijas užtrukusio kilimo (0,10 proc., iki 1,167 dolerio už eurą). Europoje dauguma akcijų indeksų vakar krito, bet pokyčiai nebuvo dideli. Labiausiai smuktelėjo Didžiosios BritanijosFTSE 100“ (-1,30 procento).

A. Merkel vyriausybės Ekonominės tarybos iniciatyva Vokietijos verslo lyderiai susitiko situacijai dėl „Brexit“ aptarti. Apžvalgininkai tai apibūdino kaip ženklą, kad viltis pasiekti susitarimą blėsta ir rengiamasi blogiausiam scenarijui.


Baltijos šalių biržose – plati korekcija. Vakar smuktelėjo pirmų šešių, skaičiuojant pagal prekybos apyvartą, bendrovių akcijų kainos, o tarp bendrovių, peržengusių bent 15 tūkst. eurų slenkstį, nebuvo nė vieno teigiamo pokyčio. „Merho Ehitus“ akcijos (didžiausia dienos apyvarta – 249,1 tūkst. eurų) atpigo 1,86 proc., „Tallink Grupp“ 2,45 proc., „Silvano Fashion Group“ 2,91 procento. „Merko Ehitus“ paskelbė apie pasirašytą sutartį dėl viešbučio renovacijos Taline, kurios vertė – 8 mln. eurų, neskaičiuojant PVM.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)