Pagrindinė opozicijos leiboristų partija prarado 59 mandatus. Jos lyderis J. Corbynas pareiškė, kad nebevadovaus partijai per kitus parlamento rinkimus. Tokie rinkimų rezultatai reiškia, kad Jungtinė Karalystė išstos iš Europos Sąjungos pagal naujai susiderėtą susitarimą iki nustatyto sausio 31 d. termino, o vėliau seks 11 mėnesių truksiantis derybų dėl prekybinės sutarties laikotarpis.

Svaro sterlingų kursas euro atžvilgiu šoktelėjo 1,95 proc. (iki 0,829 svaro už eurą). Tai didžiausias vienos dienos kurso šoktelėjimas per daugiau, negu du su puse metų. Vakar vykusiame ECB posėdyje, kaip ir tikėtasi, nuspręsta nekeisti pagrindinių pinigų politikos parametrų. Pirmojoje savo spaudos konferencijoje naudoji centrinio banko vadovė Ch. Lagarde informavo apie jau greitai prasidėsiančią ECB veiklos strateginę peržiūrą, kurios metu turėtų būti peržiūrėti metodai, kuriais siekiama kainų stabilumo kriterijaus įgyvendinimo. Procesas turėtų trukti iki 2020 m. pabaigos. Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu vakar nepakito, o šįryt pakilo 0,34 proc. – iki 1,117 dolerio už eurą. JAV akcijų biržose vakar buvo juntamas optimizmas dėl JAV-Kinijos prekybinių derybų („S&P 500“ +0,86 proc., „Dow Jones“ +0,79 procento).

„Bloomberg“ pranešė, kad abiejų šalių pareigūnai suderino pirmojo etapo prekybinio susitarimo sąlygas, o jau pasibaigus prekybos sesijai, D. Trumpas jį pasirašė, kas reiškia, kad gruodžio 15 d. nebus įvesti nauji importo tarifai 160 mlrd. JAV dolerių kiniškų prekių paketui. Be to, JAV ketina sumažinti kai kuriuo jau įvestus tarifus, o Kinija įsipareigojo pirkti didelius kiekius amerikietiškos žemės ūkio produkcijos.

Baltijos šalių biržų indeksai neįgavo aiškios krypties (OMXV +0,18 proc., OMXT -0,07 proc., OMXR +0,27 procento). Aktyviausiai vėl prekiauta biržos naujoko „Coop Pank“ akcijomis – jų 180-čia sandorų perleista už 140 tūkst. eurų, kaina sumažėjo 0,16 proc. (iki 1,128 euro už akciją). Tarp 20 tūkst. prekybos apyvartą perkopusių bendrovių tik „Olainfarm“ akcijų kaina pakito daugiau, negu 1 proc. (-1,57 proc., iki 7,54 euro už akciją).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)