Investuotojus toliau džiugina duomenys, rodantys, kad ekonomika sparčiai kapstosi iš Covid-19 viruso sukeltos krizės. JAV ilgalaikio vartojimo prekių augimo tempas liepą siekė 11,2 proc. – gerokai daugiau, negu prognozuota (4,8 procento). Europos bendrovių akcijų „Stoxx Europe 600“ indeksas vakar pakilo 0,91 proc.

Vokietijos DAX ūgtelėjo 0,98 proc., paaiškėjus, kad šalies vyriausybė pratęsė darbo vietų išsaugojimo programą, skirdama jai papildomus 10 mlrd. eurų. Subsidijos, padėsiančios bendrovėms iš dalies padengti darbo užmokesčio kaštus, bus mokamos bent iki 2021 m. pabaigos. Tiesa, kita priemonė, taikoma Vokietijos vyriausybės, susilaukia vis daugiau kritikos. Manoma, kad nemokumo procedūrų suspendavimas lems „kompanijų-zombių“ su itin didele kredito rizika skaičiaus išaugimą ir bankrotų bangą, kuomet moratoriumas pasibaigs. Nemažai ekonomistų teigia, kad ši priemonė buvo tinkama Covid-19 krizės piko metu, bet dabar ją reikėtų atšaukti.

Šiandien investuotojai lauks FED vadovo J. Powell‘o kalbos, kurioje FED vadovas turėtų pateikti žinių apie planuojamą pinigų politikos peržiūrą, kuri apims ir naują infliacijos strategiją.


Baltijos šalių biržose – kiek suaktyvėjusi prekyba ir skirtingos indeksų kryptys. Trijų biržų bendra apyvarta vakar pirmą kartą per pastarąsias dvi savaites viršijo 1 mln. eurų, OMXV indeksas pakilo 0,70 proc., o OMXT ir OMXR smuktelėjo atitinkamai 0,75 ir 0,94 procento. Pagal sandorių skaičių (591) ir apyvartą (245,7 tūkst. eurų) pirmą vietą užėmė nuo pat rugpjūčio pradžios su pardavėjų spaudimu susiduriančios „Tallink Grupp“ akcijos, kurios šįkart atpigo 2,40 proc. (iki 0,652 euro už akciją). Apie 1 proc., vakar atpigo bankų akcijos – Šiaulių banko 0,91 proc., „LHV Group“ 1,10 proc., „Coop Pank“ 0,92 procento. „Grigeo“ akcijos po ne tokių prastų kaip tikėtasi antrojo ketvirčio rezultatų paskelbimo brango antrą dieną iš eilės (1,59 proc., iki 1,28 euro už akciją).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)