Pasak FED vadovo, be papildomų biudžeto išlaidų JAV ekonomiką ištiktų ilgalaikis ekonominis nuosmukis. J. Powellas taip pat informavo, kad centrinis bankas nesvarsto neigiamų palūkanų normų galimybės. Investuotojus neramina ir auganti įtampa tarp JAV ir Kinijos. Valstybinio sektoriaus darbuotojų pensijų fondo valdyba nusprendė neįtraukti Kinijos bendrovių akcijų į indeksą, į kurį investuojamos fondo lėšos. Neabejojama, kad toks sprendimas priimtas dėl JAV prezidento administracijos spaudimo. JAV Atstovų rūmuose respublikonai vienbalsiai atmetė Demokratų partijos atstovų sudarytą 3 trilijonų JAV dolerių paramos ekonomikai paketo projektą, bet manoma, kad ateityje gali būti pasiektas kompromisas dėl sumažintos jos versijos.

Brent“ tipo naftos kaina nukrito 2,64 proc. (iki 29,19 JAV dolerio už barelį), nepaisant sumažėjusių atsargų, rinkos dalyviams baiminantis, kad gali dar labiau kristi paklausa.

Anglijos banko vadovas A. Bailey pareiškė, kad bankas veikiausiai padidins turto supirkimo programą. Italija pagaliau patvirtino 55 mlrd. eurų ekonominės pagalbos paketą, į kurį įeina verslo paskolos, mokesčių mažinimas ir pajamų didinimo priemonės vartotojams.

Tallink Grupp“ akcijų kaina toliau kopia aukštyn. Vakar perkėlimo paslaugas teikiančios bendrovės akcijos pabrango 3,63 proc. (iki 0,742 euro už akciją). „Tallink Grupp“ akcijų kaina kilo aštuonias iš pastarųjų 10-ies prekybos sesijų. Bendrovė laipsniškai atnaujina keltų eismą pagrindiniais maršrutais po to, kai jis buvo sustabdytas dėl COVID-19 protrūkio.

Daugumoje kitų pozicijų vakar fiksuoti neigiami kainų pokyčiai „Grigeo“ (-0,44 proc.) pranešė, kad AB „Klaipėdos vanduo“ nepratęsus su AB „Grigeo Klaipėda“ sudarytos nuotekų tvarkymo sutarties, nuo gegužės 15 d. AB „Grigeo Klaipėda“ laikinai stabdo savo gamybinę veiklą iki birželio pradžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)