Investuotojus nudžiugino paviešintas FED gruodžio mėn. susitikimo protokolas, iš kurio matyti, kad centrinio banko pareigūnai atsargiau vertina planus toliau griežtinti pinigų politiką. JAV dolerio kursas euro atžvilgiu smuktelėjo 0,89 proc. (iki 1,154 dolerio už eurą). „Brent“ tipo naftos kaina šoktelėjo 4,63 proc., iki 61,44 JAV dolerio už barelį, investuotojams tikintis, kad JAV ir Kinijai pavyks pasiekti susitarimą dėl prekybos, o OPEC ir trečiosios šalys laikysis plano riboti gavybą.

Baltijos šalių biržose dominavo pirkėjai. OMXB prieaugis pirmą kartą nuo 2018 m. lapkričio pabaigos viršijo 1 proc., (+1,23 proc.) per tris biržas sudaryta sandorių už 902 tūkst. eurų. Pagal sandorius (103) ir apyvartą (156,5 tūkst. eurų) niekas nepralenkė „Tallink Grupp“, akcijų kaina nepakito. 100 tūkst. eurų apyvartą dar viršijo „Merko Ehitus“ (-1,60 proc.) ir „AUGA Group“ (+1,56 procento). Kainos kilimu išsiskyrė „Tallinna Kaubamaja Grupp“. Estų mažmenininkės akcijos pabrango 5,29 proc. (iki 9,16 euro už akciją). Vaistų gamintoja „Olainfarm“ (-2,17 proc.) pranešė apie balandžio mėn. šaukiamą neeilinį akcininkų susirinkimą, kuriame bus svarstomi bendrovės tarybos ir Audito komiteto narių perrinkimo klausimai. Susirinkimą inicijuoja mažumos akcininkai, lapkritį jų pasiūlymams taip pat organizuotame neeiliniame susirinkime nebuvo pritarta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją