Po pirmojo ketvirčio rezultatų ir pagerintos 2023 m. pajamų prognozės paskelbimo bendrovės akcijų kaina šovė į viršų beveik 14 procentų. Geri „Meta“ rezultatai paskatino optimistines investuotojų nuotaikas – „S&P 500“ vakar pakilo 1,96 proc., technologijų sektoriaus NASDAQ 2,43 procento. Jau pasibaigus prekybai, savo rodiklius paskelbė „Amazon“. Po-prekybinės sesijos metu akcijų kaina buvo pakilusi 12 proc., bet vėliau staigiai krito ir bendras pokytis buvo neigiamas (-2,09 procento). „Amazon“ vadovybė pranešė, kad pajamų augimas iš debesų kompiuterijos padalinio antrą ketvirtį lėtėja, o mažmeninėje prekybose išaugo nebrangių pirkinių dalis. „Intel“ akcijos po-prekybinės sesijos metu pabrango beveik 5 proc., bendrovei pranešus, kad pelno maržos antrą 2023 m. pusę bus didesnės. „Snap“ akcijų kaina nusirito 18,29 proc., paaiškėjus, kad pirmą ketvirtį pirmą kartą per bendrovės istoriją sumažėjo ketvirčio pajamos.

JAV per savaitę iki balandžio 22 d. užregistruota 230 tūkst. naujų bedarbių – 18 tūkst. mažiau, negu prognozuota. Šalies BVP pirmą 2023 m. ketvirtį, palyginti su prieš tai buvusiu ketvirčiu, paaugo 1,1 proc. – gerokai mažiau už „Bloomberg“ prognozių medianą (1,9 procento).

Japonijos centrinio banko posėdžiui pirmą kartą pirmininkavo naujasis vadovas K. Ueda. Nors -0,1 proc. bazinė palūkanų norma ir 0,0 proc. tikslinis 10 m. vyriausybės obligacijų pajamingumas liko nepakeisti, daugėja ženklų, kad pinigų politikos pokyčiai Japonijoje – nebe už kalnų. Oficialiame centrinio banko pranešime nebeliko gairių dėl palūkanų normų ateityje. Be to, numatoma pinigų politikos peržiūra, truksianti 1-1,5 metų.

Šiandien bus paskelbti didžiųjų euro zonos ekonomikų balandžio mėn. preliminarūs infliacijos įverčiai. Prognozuojama, kad kainos Vokietijoje augo 7,8 proc., Prancūzijoje 6,7 proc., Ispanijoje 4,1 proc. metiniu tempu.

Investuotojai „Tallink Grupp“ rezultatus įvertino teigiamai. Po jų paskelbimo bendrovės akcijos pabrango 1,24 proc. (iki 0,57 euro už akciją). Labiausiai pagrindiniame sąraše brango Šiaulių banko akcijos (+3,69 proc., iki 0,674 euro už akciją). „Telia Lietuva“ akcininkų susirinkimas patvirtino 0,06 euro už akciją dividendus iš 2022 m. pelno. Skaičiuojant pagal vakar dienos uždarymo kainą, bendrovės akcijų dividendinis pajamingumas siekia 3 procentus. OMXB indeksas vakar pakilo 0,40 proc., per tris biržas sudaryta sandorių už 2,3 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją