„British Petroleum“ (-2,13 proc.) trečiąjį ketvirtį pavyko išvengti nuostolių, bet bendrovė įspėjo apie daugybę iššūkių, kylančių dėl sudėtingos ekonominės situacijos poveikio naftos rinkai. Šiandien Prancūzijos prezidentas E. Macronas turėtų per televiziją pranešti šalies gyventojams apie įvedamą 1 mėn. trukmės karantiną, Tiesa, jo sąlygos bus lankstesnės, nei pirmojo, kuris galiojo pavasarį. JAV bendrame išpardavimo kontekste („S&P 500“ -0,30 proc., „Dow Jones“ -0,80 proc.) išsiskyrė technologijų sektorius – NASDAQ ūgtelėjo 0,64 procento. Rinkos dalyvius pasiekė žinia apie „Advanced Micro Devices“ sprendimą už 35 mlrd. JAV dolerių (sumokant akcijomis) įsigyti kitą mikroshemų gamintoją „Xilinx“. Taip bendrovė rengiasi efektyviau konkuruoti su „Intel“. AMD akcijų kaina po šios naujienos sumažėjo 4,07 proc., „Xilinx“ pakilo 8,56 procento. Vartotojų pasitikėjimo indeksas JAV spalį smuktelėjo ir buvo prastesnis, negu prognozuota. Paskelbti duomenys rodo, kad 32-jose JAV valstijose pastarąją savaitę fiksuotas 10 proc. dėl „Covid-19“ hospitalizuotų pacientų skaičiaus augimas.

Baltijos šalių indeksai patraukė žemyn (OMXV -0,54 proc., OMXT -0,21 proc., OMXR -1,06 procento). Nesant svarbių naujienų ir investuotojams laukiant bendrovių trečiojo ketvirčio rezultatų, nuotaikas rinkoje labiausiai veikė Vakarų Europos biržose vyravusios išpardavimo tendencijos. 100 tūkst. eurų apyvartą vakar viršijo „Ignitis grupė“ (721,1 tūkst. eurų, -1,32 proc.) ir „Tallinna Kaubamaja Grupp“ (114,7 tūkst. eurų, -0,70 procento). „Ignitis grupės“ akcijų uždarymo kaina pasiekė naują žemiausią tašką ir pirmą kartą nukrito žemiau 21 euro už akciją ribos (20,98 euro).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)