„S&P 500“ vakar palypėjo 0,37 proc., „Dow Jones“ 0,39 proc., NASDAQ 0,34 procento. Rekordinį lygį pasiekė ir Europos bendrovių akcijų „Stoxx Europe 600“ (+0,14 procento). Investuotojus toliau džiugina geri trečiojo ketvirčio rezultatai – juos jau paskelbė du trečdaliai „S&P 500“ indekso bendrovių, iš jų 68 proc. viršijo pajamų prognozes, 83 proc. uždirbo daugiau pelno, negu tikėtasi.

Lyft“ akcijų kaina po lūkesčius viršijusių rodiklių paskelbimo po-prekybinės sesijos metu vakar šoktelėjo 12,86 procento. Artimiausiu metu rezultatus paskelbs BMW, „CVS Health“, „Marriott“, „Qualcomm“, „MGM Resorts“ ir kitos bendrovės. Šiandien 20 val. Lietuvos laiku pinigų politikos sprendimus paskelbs FED. Beveik neabejojama, kad bus paskelbta apie kiekybinio skatinimo programos mažinimą. Rinkos dalyvius itin domina kada ir kokiu tempu tai bus daroma. FED greičiausiai neinformuos apie savo planus dėl bazinės palūkanų normos kėlimo. Ateities palūkanų normų sandoriai rodo, kad pirmojo didinimo tikimasi jau 2022 m. pabaigoje.

Brent“ tipo naftos kaina šįryt 7.45 val. Lietuvos laiku smuktelėjo 1,05 proc. (iki 83,85 JAV dolerio už barelį), paaiškėjus, kad žaliavinės naftos atsargos JAV per savaitę išaugo 3,59 mln. barelių.

Kinijos premjeras Li Keqiang įspėjo dėl šalies ekonomikos lėtėjimo ir pažymėjo, kad siekiant pagelbėti smulkiam ir vidutiniam verslui, būtina mažinti mokesčius. Kinijos „Shanghai Composite“ akcijų indeksas šįryt smuktelėjo 0,57 proc., Honkongo „Hang Seng“ 0,93 proc., Indijos „BSE 30“ pakilo 0,45 procento.

Baltijos šalių biržose prekybos aktyvumu toliau išsiskiria „Enefit Green“. Vakar bendrovės akcijų 909-iais sandoriais perleista už 832,3 tūkst. eurų, kaina pakilo 1,47 proc. (iki 3,45 euro už akciją). „Enefit Green“ penktadienį skelbs savo trečiojo ketvirčio rezultatus. Tarp 50 tūkst. prekybos apyvartą viršijusių bendrovių pagrindiniame sąraše didesniais, negu 1 proc. kainos pokyčiais išsiskyrė „Tallinna Kaubamaja Grupp“ (+1,49 proc.) ir „Arco Vara“.(+1,02 procento). „Baltic First North“ sąraše programinės įrangos kūrėjos „Modera“ akcijų perleista už 71,4 tūkst. eurų, akcijų kaina šoktelėjo 12,29 proc. (iki 6,58 euro už akciją).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją