Europos akcijų biržose vakar dauguma indeksų kilo („Stoxx Europe 600“ +0,88 proc.), JAV aiškios krypties neatsirado („S&P 500“ -0,16 proc., NASDAQ +0,09 procento). „Dow Jones“ (-0,39 proc.) žemyn nusitempė pingančios „Boeing“ (-3,92 proc.) ir „Goldman Sachs“ (-1,25 proc.) akcijos. Vokietijos automobilių gamintojos „Volkswagen“ akcijų kaina pašoko 11,55 proc., bendrovei paskelbus apie ambicingus planus elektromobilių gamybos srityje. Vien Europoje iki dešimtmečio pabaigos planuojama pastatyti šešias elektromobilių baterijų gamyklas. „Brent“ tipo naftos kaina vakar pakilo 0,53 proc. (iki 68,75 JAV dolerio už barelį) po tris prekybos sesijas iš eilės užtrukusio kritimo. Naujausi duomenys rodo, kad žaliavos atsargos JAV sumažėjo 1,05 mln. barelių. Šiandien 8 val. Lietuvos laiku pinigų politikos sprendimus skelbs FED. Pokyčių nesitikima, bet investuotojai nekantriai lauks J. Powell‘o komentarų dėl pastaruoju metu išaugusių obligacijų pajamingumų. Ketvirtadienį posėdžiaus Anglijos bankas, penktadienį sprendimus skelbs Japonijos bankas.

Baltijos šalių biržose viršų paėmė pardavėjai (-0,33 procento). „Ignitis grupės“ akcijų perleista už daugiau, negu 1 mln. eurų, akcijų kaina sumažėjo 0,24 proc. (iki 20,65 euro už akciją). Aktyviausiai prekiauta „Coop Pank“ akcijomis – jomis sudaryta 1190 sandorių už 610 tūkst. eurų, kaina nukrito 4,21 proc. (iki 1,818 euro už akciją). „Coop Pank“ paskelbė apie 10 mln. eurų vertės subordinuotų obligacijų viešo platinimo pradžią instituciniams ir mažmeniniams investuotojams Estijoje. Už obligacijas bus mokamos fiksuotos 5,5 proc. metinės palūkanos. „LHV Group“ (-0,85 proc.) paskelbė, kad vasarį uždirbta 3,1 mln. eurų pelno, o nuo 2021 m. finansinio plano kol kas atsiliekama 0,3 mln. eurų. „LHV Group“ taip pat paskelbė apie planą už 4,5 mln. svarų sterlingų įsigyti 9,9 proc. Jungtinės Karalystės finansinių paslaugų bendrovės „B-North“ akcijų. „B-North“ yra pateikusi paraišką bankininkystės licencijai Jungtinėje Karalystėje gauti ir ketina teikti finansavimą smulkioms ir vidutinėms įmonėms šalies regionuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)