Investuotojai toliau vertina bendrovių pirmojo ketvirčio rezultatus. „Spotify“ akcijų kaina nusirito 11,65 proc., investuotojams nusivylus ne tiek pačiais finansiniais rodikliais, kiek sparčiai didinamomis bendrovės investicijos į tinklalaidžių segmentą. „Meta“ (buv. „Facebook“) akcijų kaina nukrito 3,32 proc., bet po-prekybinės sesijos metu šoktelėjo 18,37 proc., paaiškėjus, kad vartotojų skaičiaus augimas pranoko prognozes. „Pinterest“ akcijos irgi jau pasibaigus prekybai pabrango 8,09 proc. – bendrovės pelnas buvo gerokai didesnis, negu prognozuota.

Europos „Stoxx Europe 600“ akcijų indeksas vakar pakilo 0,73 proc., nors didieji bankai savo rezultatais vakar investuotojų nenudžiugino – „Deutche Bank“ akcijų kaina po jų paskelbimo smuktelėjo 6,25 proc., „Credit Suisse“ – 2,64 procento.

Rublio kursas euro atžvilgiu pakilo beveik 4,5 proc. – iki 76,82 rublio už eurą. Rublis kainuoja brangiau, negu prieš invazijos į Ukrainą pradžią. „The Financial Times“ pranešė, kad keletas energetikos bendrovių („Uniper“ ir OMV) yra pasirengusios atidaryti sąskaitas „Gazprombank“, kad įvykdytų Rusijos reikalavimą atsiskaityti už dujas rubliais. „TotalEnergies“ paskelbė, kad svarsto pasekti kitų bendrovių pavyzdžiu ir nutraukti veiklą Rusijoje.

Japonijos centrinis bankas išlieka išimtimi tarp pinigų politiką griežtinančių pasaulio centrinių bankų – šįryt jis ne tik nepakeitė -0,1 proc. bazinės palūkanų normos ir tikslinio 0,0 proc. vyriausybės 10-ies m. obligacijų pajamingumo, bet padvigubino superkamų vertybinių popierių kiekį. 2022-ųjų infliacijos prognozė padidinta nuo 1,1 iki 1,9 proc., bet centrinio banko nuomone, šis pakilimas bus trumpalaikis.

Šiandien bus paskelbti Ispanijos ir Vokietijos balandžio mėn. vartotojų kainų indeksai – prognozuojama, kad metinis kainų augimo tempas siekė atitinkamai 9,0 ir 7,6 procento.

Prieš pirmojo ketvirčio rezultatų skelbimo dieną OMXB indekso vertė beveik nepakito (-0,03 procento). Šiandien pirmojo ketvirčio rezultatus paskelbs virš 20-ies Baltijos šalių bendrovių. „Apranga“ vakar jau pasibaigus prekybai pranešė, kad sausį-kovą, palyginus su tuo pačiu 2021 m. laikotarpiu, pardavimai padidėjo daugiau, negu dvigubai, o grynasis nuostolis siekė 29 tūkst. eurų (pirmą 2021 m. ketvirtį – 2,5 mln. eurų). Didžiausią apyvartą vakar pasiekė prekyba „Ignitis grupės“ akcijomis – jų perleista už 480,4 tūkst. eurų, kaina pakilo 2,08 proc. (iki 18,68 euro už akciją). Bendrovė pranešė, kad įsigis visas 651554 per savų akcijų supirkimą pasiūlytas akcijas (maksimalų planuotą kiekį, arba 0,9 proc. visų akcijų) už bendrą 9,97 mln. eurų sumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją