„S&P 500“ vakar ūgtelėjo 1,33 proc., NASDAQ 1,99 procento. „Amazon“ akcijų kaina šoktelėjo 4,67 proc., bendrovei paskelbus apie naują technologiją, skirtą debesų kompiuterijos klientams ir platformą, kurioje bus prekiaujama kitų kompanijų sukurtomis dirbtinio intelekto aplikacijomis.

Artimiausiu metu vieni pirmųjų 2023 m. pirmo ketvirčio rezultatus paskelbs JAV bankai. Prognozuojama, kad penkių didžiųjų JAV bankų pajamos sumažėjo apie 10 procentų. Investuotojai nekantriai laukia ne tik bankų pajamų ir pelno rodiklių, bet ir duomenų apie indėlių pokyčius po to, kai bankinę sistemą sukrėtė „Silicon Valley Bank“ žlugimas.

Naujausi duomenys rodo, kad infliacinis spaudimas JAV toliau mažėja. Gamintojų kainų indeksas kovą, palyginti su vasariu, smuktelėjo 0,5 proc., atmetus maisto ir energetikos elementus 0,1 procento. Per savaitę JAV naujai užregistruotų bedarbių skaičius (238 tūkst.) daugmaž atitiko prognozių medianą (235 tūkstančių).

JAV dolerio kursas euro atžvilgiu vakar smuktelėjo trečią prekybos sesiją iš eilės (0,49 proc., iki 1,105 dolerio už eurą). Rinkos dalyviai spėja, kad FED palūkanų normų didinimo ciklo pabaiga nebe už kalnų, tuo tarpu ECB pareigūnai toliau pasisako už tolesnį pinigų politikos griežtinimą. Vakar Austrijos, Latvijos ir Maltos centrinių bankų valdytojai pažymėjo, kad reikia imtis papildomų veiksmų norint sumažinti infliaciją euro zonoje.

Šiandien Prancūzijos Konstitucinė taryba paskelbs sprendimą dėl prezidento E. Macrono plano padidinti pensinį amžių teisėtumo.

Šįryt pranešta, kad kovą metinis infliacijos tempas Švedijoje siekė 10,6 proc. atmetus maisto ir energetikos elementus – 8,9 proc. (prognozuota atitinkamai 11,0 ir 9,1 procento). 8.45 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI buvo pakilęs 1,14 proc., Pietų Korėjos KOSPI 0,35 proc., Taivano TAIEX 0,84 procento.

Investuotojų reakcija į „Tallinna Kaubamaja Grupp“ ketvirčio rezultatus buvo nuosaiki – bendrovės akcijų kaina padidėjo 0,20 proc., iki 9,87 euro už akciją. „Ignitis grupės“ akcijos pirmą dieną, kuomet investuotojams nebepriklausė teisė į 0,624 euro už akciją dividendus, atpigo 0,55 euro už akciją (-2,66 procento). „Tallink Grupp“ akcijos pabrango 1,75 proc., „Coop Pank“ 1,25 procento. „Novaturas“ šįryt paskelbė, kad kovą gauta 13,8 mln. eurų pajamų – 27 proc. daugiau, negu 2022 m. kovą. Aptarnautų klientų skaičius išaugo 9,7 proc. (iki 15,5 tūkstančio).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją