JAV akcijų indeksai vakar smuktelėjo („S&P 500“ -0,30 proc., NASDAQ -0,72 proc.), Europoje indeksų kryptys išsiskyrė (Vokietijos DAX +0,52 proc., Prancūzijos „CAC 40“ -0,43 proc., Italijos „FTSE MIB“ -0,86 procento). Jau pasibaigus prekybai JAV, „Bank of America“ informavo apie sprendimą padidinti dividendus, o „Morgan Stanley“ pranešė apie planuojamą savų akcijų supirkimą už 20 mlrd. JAV dolerių. „Nike“ paskelbė analitikų prognozes viršijusius rezultatus, bet įspėjo apie mažėsiantį pelningumą ir prastėjančią verslo aplinką Kinijoje (po-prekybinės sesijos metu bendrovės akcijų kaina nukrito 2,89 procento).

G7 grupės šalių lyderiai pavedė savo ministrams nustatyti mechanizmą dėl rusiškos naftos kainos lubų nustatymo. Taip pat iki metų pabaigos greičiausiai bus priimtas sprendimas panaikinti draudimą finansuoti iškastinio kuro projektus trečiosiose šalyse. Prancūzija paragino leisti Iranui ir Venesuelai tiekti naftą į tarptautinę rinką, kas turėtų prisidėti prie kainų stabilizavimo.

Brent“ tipo nafta vakar pabrango 1,74 proc., iki 115,09 JAV dolerių už barelį.

G7 šalims uždraudus rusiško aukso importą, šalis turėtų netekti apie 19 mlrd. JAV dolerių pajamų. Šiandien posėdžiaus Vengrijos centrinis bankas, prognozuojama, kad bazinė palūkanų norma bus padidinta nuo 5,90 iki 6,40 procento.

Baltijos šalių biržose po ilgojo savaitgalio aiškios krypties neatsirado. OMXB indekso pokytis buvo neigiamas (-0,16 proc.) devintą kartą per pastarąsias dešimt prekybos sesijų, bendra trijų biržų apyvarta siekė 1,6 mln. eurų. Aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko (-1,08 proc.) ir „Enefit Green“ (+1,78 proc.) akcijomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją