Rusijos akcijų birža vakar taip ir neatsidarė, bet investuotojų reakciją gerai atskleidžia tų rusiškų bendrovių akcijų, kurios kotiruojamos užsienio biržose, kainų pokyčiai. „Sberbank“ akcijos atpigo 74 proc., „Lukoil“ 63 proc., „Rosneft“ 42 procentais.

Rublis euro atžvilgiu per dieną atpigo 25,46 proc., iki 118,38 rublio už eurą.

Apie pasitraukimą iš Rusijos paskelbė daug Vakarų šalių kompanijų, automobilių gamintojai („General Motors“, „Volvo“, „Volskwagen“) nebetieks į šalį savo produkcijos. „Disney“, „Sony“ ir „Warner Bros“ sustabdė naujų filmų platinimą Rusijoje.

„Mastercard“ užblokavo daugybę Rusijos finansinių institucijų iš savo mokėjimų sistemos.

„S&P 500“ akcijų indeksas vakar smuktelėjo 0,24 proc., technologijų sektoriaus NASDAQ pakilo 0,41 procento. JAV 10-ies m. obligacijų pajamingumas šiek tiek pakilo pirmą kartą per pastarąsias keturias prekybos sesijas (nuo 1,83 iki 1,86 procento). Metinis vartotojų kainų indeksas Ispanijoje vasarį siekė 7,5 proc. – 0,5 proc. daugiau, negu prognozuota.

Šįryt paskelbtas Kinijos vasario mėn. pramonės sektoriaus PMI indeksas šiek tiek viršijo lūkesčius. Azijos šalių biržose dauguma indeksų kyla – 9 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI 1,20 proc., Honkongo „Hang Seng“ +0,90 proc., Pietų Korėjos KOSPI +0,84 procento.

„Brent“ tipo naftos kaina po 3,12 proc. prieaugio vakar šįryt smuktelėjo 1,15 proc. ir nusileido žemiau 100 JAV dolerių už barelį ribos (iki 99,83 JAV dolerio už barelį).

Baltijos šalių biržose – finansinių rezultatų lavina. Vakar buvo paskutinė diena pateikti ketvirto 2021 m. ketvirčio finansines ataskaitas. „Enefit Green“ akcijos pabrango 3,2 proc., bendrovei paskelbus, kad pajamos, palyginti su 2021 m. ketvirtu ketvirčiu, išaugo 57 proc. (iki 68,9 mln. eurų), pelnas padidėjo daugiau, negu dvigubai (nuo 16,3 iki 39,4 mln. eurų).

Šiaulių banko akcijų kaina smuktelėjo 3,31 proc. (iki 0,671 euro už akciją). Grynosios palūkanų pajamos ketvirtą ketvirtį išaugo nuo 18,8 iki 22,2 mln. eurų, grynasis pelnas išliko beveik nepakitęs (11 mln. eurų).

Rezultatus taip pat paskelbė „Ignitis grupė“ (-0,10 proc.), „Vilkyškių pieninė“ (+3,36 proc.), „Tallinna Sadam“ (+0,57 proc.), „Klaipėdos nafta“ (kaina nepakito) ir keletas kitų bendrovių. „Apranga“, „Linas Agro Group“ ir „Pieno žvaigždės“ tai padarė jau pasibaigus prekybai, todėl investuotojų reakcija į juos paaiškės šiandien.

„Linas Agro Group“ taip pat paskelbė, kad nebeprekiaus su Rusijos ir Baltarusijos įmonėmis – ieškos alternatyvių tiekėjų, neplanuos ir nevykdys naujų sandorių su šių šalių verslu.

Didžiausiu kainos pokyčiu vakar išsiskyrė „Silvano Fashion Group“ – akcijos atpigo 26,36 proc., veikiausiai ne tik dėl lūkesčius nuvylusių finansinių rezultatų, bet ir dėl karo Ukrainoje itin suprastėjus bendrovei svarbių užsienio rinkų perspektyvoms.

„LHV Group“ šįryt paskelbė, kad valdyba siūlys akcininkų susirinkimui mokėti 0,40 euro už akciją dividendus. Pagal vakar dienos uždarymo kainą dividendinis pajamingumas sudaro 1 procentą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją