JAV vyriausybės 10-ies m. vertybinių popierių pajamingumas vakar pakilo 5 baziniais punktais – iki 1,60 procento. Oficialiame pranešime JAV centrinis bankas akcentavo išaugusią riziką dėl pasiūlos trukdžių ir aukštos infliacijos.

Antra vertus, FED toliau laikosi nuomonės, kad spartus kainų augimas yra laikinas reiškinys, o palūkanų normos keičiamos nebus, kol nebus pasiektas pilnas užimtumas. JAV akcijų indeksai vakar vėl užkopė į rekordines aukštumas („S&P 500“ +0,65 proc., NASDAQ +1,04 procento).

Brent“ tipo naftos kaina nukrito 3,22 proc. (iki 81,99 JAV dolerio už barelį), pasirodžius žiniai, kad netrukus gali būti atnaujintos derybos dėl Irano branduolinio susitarimo. Joms pasibaigus sėkmingai, atsivertų galimybė JAV panaikinti sankcijas Irano naftos eksportui. Šiandien OPEC+ šalys surengs nuotolinį susitikimą aptarti gavybos apribojimus. JAV spaudžia kartelio šalis labiau didinti gavybą, bet kai kurios jų jau viešai pasisakė, kad dabartinis planas (didinti po 400 tūkst. barelių per mėnesį) yra pakankamas.

Šiandien posėdžiaus Anglijos bankas – „Bloomberg“ savo prognozes skelbiantys ekonomistai, manantys, kad bazinė palūkanų norma (0,1 proc.) keičiama nebus ir prognozuojantys padidinimą iki 0,25 proc. yra pasiskirstę maždaug po lygiai. ECB vadovė Ch. Lagarde duodama interviu pareiškė, kad labai mažai tikėtina, kad palūkanų normos būtų didinamos jau 2022 metais.

„Enefit Green“ akcijos brango trečią prekybos sesiją iš eilės – jų kaina vakar pakilo 2,03 proc. (iki 3,52 euro už akciją). „Apranga“ (-1,54 proc.) pranešė, kad spalį grupės apyvarta siekė 22,9 mln. eurų – 0,4 proc. daugiau, negu 2020 m. spalį. „Silvano Fashion Group“ akcijų kaina pašoko 5,84 proc., bendrovei paskelbus, kad trečiąjį ketvirtį pajamos išaugo nuo 12,0 iki 13,7 mln. eurų, o grynasis pelnas – nuo 0,3 iki 3,8 mln. eurų. „Tallink Grupp“ (+1,37 proc.) pergabentų keleivių skaičius spalį, palyginus su 2020 m. spaliu, išaugo 153,9 proc., krovinių vienetų 22,8 proc., o keleivinių transporto priemonių – 37,4 procento. Šįryt trečiojo ketvirčio rezultatus paskelbė „Merko Ehitus“ – bendrovės pajamos išaugo nuo 79,7 iki 80,7 mln. eurų, grynasis pelnas – nuo 4,7 iki 5,5 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)