Pastarasis rodiklis yra visų laikų rekordas. Abu rodikliai buvo aukštesni už „Bloomberg“ prognozių medianą (atitinkamai 0,2 ir 0,3 proc. punkto). Šie duomenys nebuvo labai netikėti, nes prieš keletą dienų prognozes viršijo didžiųjų euro zonos šalių (Vokietijos, Prancūzijos ir Ispanijos) infliacijos rodikliai. Sprendžiant iš ateities sandorių, rinkos dalyviai tikisi 4 proc. viršijančios ECB indėlių palūkanų normos (dabar 2,5 procento). Tokią galimybę vakar paminėjo ir Belgijos centrinio banko vadovas P. Wunsch.

Šiandien pasisakyti turėtų dar keturi ECB pareigūnai. „Stoxx Europe 600“ akcijų indeksas vakar prekybos sesijai artėjant į pabaigą ūgtelėjo (dienos pokytis +0,50 proc.), panašiai prekyba klostėsi ir JAV („S&P 500“ +0,76 procento).

Investuotojų nuotaika pagerėjo po FED Atlantos banko prezidento R. Bostic pareiškimo, kad centrinis bankas vasarą gali stabtelėti ir nebedidinti palūkanų. Vidutinė palūkanų norma 30 metų būsto paskoloms JAV kilo ketvirtą savaitę iš eilės ir pasiekė 6,65 procento.

Šiandien įvyks JAV prezidento ir Vokietijos kanclerio susitikimas, šalių vadovai aptars paramos Ukrainai koordinavimą ir politiką Kinijos atžvilgiu.

JAV paskelbė apie naujus eksporto į Kiniją apribojimus. Į juodąjį sąrašą dėl veiklų, priešingų JAV nacionalinio saugumo ir užsienio politikos interesams, pateko serverių gamintojas „Inspur“ ir genominius tyrimus vykdanti organizacija „BGI Research“.

Azijos šalių biržose šįryt 8.30 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI buvo pakilęs 1,56 proc., Honkongo „Hang Seng“ 1,11 proc., Indijos „BSE 30“ 1,40 procento.

Prekybos apyvarta Baltijos šalių biržose viršijo 3 mln. eurų, OMXB indeksas smuktelėjo (0,36 proc.) pirmą kartą per pastarąsias šešias prekybos sesijas. Penkių didžiausią prekybos apyvartą pasiekusių bendrovių akcijos pigo, bet pokyčiai neviršijo 1 procento. Didžiausiu teigiamu pokyčiu pasižymėjo „Apranga“ (+3,04 proc., iki 2,37 euro už akciją). Bendrovė paskelbė, kad apyvarta vasarį siekė 19,1 mln. eurų – 20 proc. daugiau, negu 2022 m. vasarį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją