JAV centrinis bankas savo sprendimus paskelbs šiandien 21 val. Lietuvos laiku. Investuotojus taip pat ypač domina atnaujintos FED narių projekcijos, rodančios, kiek ilgai, jų manymu, palūkanų normos turėtų išsilaikyti virš neutralaus lygio.

ECB vadovė vakar pareiškė, kad skolinimosi kaštai euro zonoje artimiausiais mėnesiais toliau didės. Ch. Lagarde taip pat pridūrė, kad ECB kol kas pavyko išvengti algų ir infliacijos augimo spiralės.

Europos „Stoxx Europe 600“ akcijų indeksas vakar nukrito 1,09 proc., „S&P 500“ smuktelėjo 1,13 procento. „S&P 500“ nuo rugpjūčio viduryje pasibaigusio akcijų kainų ralio yra nukritęs apie 10 procentų. Vakar dienos išpardavimas buvo plataus pobūdžio – pigo 93 proc. indeksą sudarančių bendrovių akcijos. JAV vyriausybės vertybinių popierių pajamingumai toliau kopia į seniai nematytas aukštumas – 2 metų pajamingumas kilo jau devintą prekybos sesiją iš eilės ir priartėjo prie 4 proc. ribos (vakar dienos pabaigoje – 3,97 procento).

Brent“ tipo naftos kaina sumažėjo 1,50 proc., iki 90,62 JAV dolerių už barelį ribos.

Azijos akcijų biržose šįryt 8.45 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI buvo nukritęs 1,19 proc., Honkongo „Hang Seng“ 1,20 proc. Pietų Korėjos KOSPI 0,82 procento.

Finansinę paramą Ukrainai teikiantis Tarptautinis valiutos fondas pranešė, kad pradės savo misiją šalyje spalį. Kataro atstovai pareiškė, kad ketina padėti išspręsti pasaulinę energetikos kainų krizę, bet norėtų ateityje dujas tiekti remiantis ilgalaikiais kontraktais.

Baltijos šalių biržose viršų paėmė pardavėjai, bet kainų nuosmukiai vakar buvo gerokai mažesni, negu Vakarų Europoje (OMXB -0,32 procento). Tarp labiausiai pigusių atsidūrė „Enefit Green“ (-1,55 proc.), „Coop Pank“ (-1,09 proc.) ir „Novaturo“ (-2,78 proc.) akcijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją