OPEC rengiantis neformaliam susitikimui, Saudo Arabija ir Iranas didina gavybos apimtis. Savaitės pradžioje pasirodžius gandams, kad kitą mėnesį turinčiame vykti naftos eksportuotojų susitikime gali būti tariamasi dėl kainos palaikymo priemonių, naftos kaina šoktelėjo, bet šįryt pinga jau trečią prekybos sesiją iš eilės (9 val. Lietuvos laiku 1 barelis „Brent“ rūšies naftos – 43,93 JAV dolerio). OPEC paskelbti liepos mėnesio duomenys rodo, kad Saudo Arabija ir Iranas ženkliai padidino naftos gavybą.

Prekyba Baltijos šalių biržose išsiskyrė stambiais sandoriais. Sudaryti septyni „Aprangos“ akcijų pirkimo-pardavimo sandoriai (trys iš jų – tiesioginiai) už daugiau nei 2 mln. eurų (palyginimui, visos dienos OMXB apyvarta – 2,46 mln. eurų). Bendrovės akcijos kaina nekito. Antroje vietoje pagal prekybos aktyvumą liko „Olympic Entertainment Group“ (71 tūkst. eurų, akcijos pigo 1,59 procento). Bendrovė pranešė, kad užbaigė sandorį dėl dukterinės bendrovės, valdančios Taline esančio pastato, kuriame įsikūręs „Hilton“ viešbutis, pardavimo (sandorio vertė – 48 mln. eurų).

„Vilkyškių pieninė“ pranešė, kad grupės pardavimai liepos mėnesį buvo 2 proc. mažesni, o sausio-liepos mėn. – 4 proc. mažesni, nei atitinkamais 2015 m. laikotarpiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją