Tai rodo gerokai lūkesčius viršijęs kovo mėn. JAV vartotojų pasitikėjimo indeksas. Tarp pagrindinių Europos šalių akcijų indeksų kiek didesniu pokyčiu išsiskyrė Italijos „FTSE MIB“ (+0,47 proc.), JAV „S&P 500“ vertė sumažėjo 0,16 procento. AMC akcijų kaina šoktelėjo daugiau, negu 13 proc. pasirodžius žiniai, kad bendrovę svarsto įsigyti „Amazon“.

„Micron“ paskelbus gana optimistinę pajamų prognozę, investuotojai viliasi, kad prastas laikotarpis mikroshemų gamintojams greitai baigsis.

Po „Silicon Valley Bank“ ir „Signature Bank“ sukelto chaoso JAV finansų sektoriuje JAV institucijos rengiasi didelio masto reguliacinės aplinkos pokyčiams. FED vadovo pavaduotojas M. Barr pareiškė, kad bankai su 100 mlrd. JAV dolerių ir didesniais aktyvais gali turėti įtakos finansinės sistemos stabilumui, todėl pokyčiai yra būtini. Numatoma išplėsti ir sustiprinti taip vadinamuosius streso testus ir peržiūrėti indėlių draudimo sistemos taisykles. „Bloomberg“ JAV dolerio indeksas smuktelėjo 0,43 proc. ir nukrito į žemiausią lygį per pastarąsias aštuonias savaites.

Tarp Azijos šalių akcijų indeksų šįryt 8.30 val. Lietuvos laiku vienu didžiausių pokyčių išsiskyrė Honkongo „Hang Seng“ (+1,98 procento). „Alibaba“ akcijos pabrango 13,53 proc., pasirodžius žiniai apie planus padalinti holdingą į šešias atskiras bendroves, iš kurių kiekviena turėtų savo vadovą ir direktorių tarybą. Kol kas nėra nuspręsta, ar nauji verslo dariniai platins savo akcijas biržoje. Ūgtelėjo ir kitų Kinijos technologijų sektoriaus bendrovių akcijų kainos („Baidu“ +2,30, „Meituan“ +6,13 proc., „Tencent“ +2,22 procento). Į „Alibaba“ investavusio „Softbank“ akcijos Tokijo akcijų biržoje pabrango 5,67 procento.

Baltijos šalių biržos – be krypties (OMXB +0,03 procento). Didžiausiais kainos pokyčiais tarp bent 30 tūkst. prekybos apyvartą viršijusių bendrovių vakar išsiskyrė „Tallink Grupp“ (+1,22 proc.) ir „EfTEN Real Estate Fund“ (+1,92 procento). „Merko Ehitus“ šįryt pranešė apie pasirašytą 30 mln. eurų vertės (neskaičiuojant PVM) sutartį dėl vėjo energetikos parko infrastruktūros įrengimo Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją