JAV Kongrese viešintis FED vadovas patikino, kad centrinis bankas imsis veiksmų, jeigu infliacijos tempas taps per didelis, arba jeigu infliacijos lūkesčiai laikytųsi virš 2 proc. pernelyg ilgą laiką. J. Powell‘as pažymėjo, kad šiuo metu FED tokios būtinybės nemato ir vykdys skatinančią pinigų politiką, kol pilnai neatsigaus darbo rinka. Anglijos banko vadovo pavaduotojas D. Ramsen pareiškė, kad pinigų politiką gali tekti griežtinti anksčiau negu manyta, nes kainų augimo tempas veikiausiai šoktels iki 4 proc. o laisvų pajėgumų ekonomikoje lieka vis mažiau.

Brent“ tipo naftos kaina vakar nukrito 2,26 proc., šįryt 8 val. Lietuvos laiku dar 0,72 proc. (iki 74,22 JAV dolerio už barelį), didėjant tikimybei, kad OPEC+ šalims vis tik pavyks susitarti dėl gavybos didinimo.

Šįryt paskelbti duomenys rodo, kad Kinijos BVP augimas antrą ketvirtį, kaip ir tikėtasi, gerokai sulėtėjo – ekonomika augo 7,9 proc. metiniu tempu (prognozė – 8,0 proc., pirmą ketvirtį fiksuotas 18,3 proc. prieaugis). Mažmeninės prekybos augimo tempas siekė 12,1 proc., pramonės produkcijos – 8,3 procento.

Akcijų indeksų kryptys vakar išsiskyrė – JAV „S&P 500“ pakilo 0,12 proc., NASDAQ smuktelėjo 0,22 proc. Europos „Stoxx Europe 600“ vertė sumažėjo 0,09 procento. „Netflix“ akcijų kaina pakilo 1,34 proc., bendrovei pranešus apie planus žengti į video žaidimų rinką. „Google“ valdančios „Alphabet“ (+0,70 proc.) ir „Microsoft“ (+0,54 proc.) akcijų kainos užkopė į visų laikų aukštumas. „Bank of America“ (-2,51 proc.) antrojo ketvirčio rezultatai nuvylė, o „Wells Fargo“ (+3,98 proc.) viršijo investuotojų lūkesčius. Šiandien bus paskelbti JAV naujai užregistruotų bedarbių duomenys.

OMXB indeksas kilo trečią prekybos sesiją iš eilės (+0,80 procento). „Tallinna Kaubamaja Grupp“ akcijos po pirmojo ketvirčio rezultatų paskelbimo pabrango 4,28 proc. (iki 9,99 euro už akciją). Didžiausią apyvartą vakar pasiekė prekyba Šiaulių banko akcijomis – jų perleista už 691,3 tūkst. eurų, kaina pakilo 1,34 proc. (iki 0,679 euro už akciją). Brango ir kitų bankų akcijos – „Coop Pank“ 3 proc., „LHV Group“ 1,57 procento. „Linas Agro Group“ pasibaigus prekybai pranešė, kad planuoja jau šiandien pasirašyti dokumentus dėl AB „Kauno grūdai“, AB „Kaišiadorių paukštynas“ ir AB „Vilniaus paukštynas“ bei susijusių įmonių kontrolinių akcijų paketų įsigijimo ir taip užbaigti šį sandorį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)