Vakar paskelbta, kad šalyje per savaitę užregistruota 778 tūkst. naujų bedarbių – 48 tūkst. daugiau, negu prognozuota. Spalį labiau negu tikėtasi sumažėjo gyventojų pajamos, o vartotojų pasitikėjimo indeksas nukrito į trijų mėnesių žemumas. JAV akcijų indeksai vakar kiek smuktelėjo („S&P 500“ -0,16 proc., „Dow Jones“ -0,58 proc.), nežymiai sumažėjo ir Europos „Stoxx Europe 600“ indekso reikšmė (-0,08 procento).

Iš išplatinto lapkričio 4-5 d. FED susitikimo protokolo matyti, kad centrinis bankas ketina jau artimiausiu metu suteikti rinkai daugiau gairių dėl vykdomų obligacijų supirkimų.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras J. Y. Le Drian apkaltino Jungtinę Karalystę laiko vilkinimu derybose dėl prekybinių santykių po „Brexit“ ir pareiškė, kad esama didelio neaiškumo dėl galutinio šio proceso rezultato.

Brent“ tipo naftos kaina šįryt kyla penktą prekybos sesiją iš eilės ir artėja prie 50 JAV dolerio už barelį ribos, ties kuria paskutinį kartą buvo kovo pradžioje (8.30 val. Lietuvos laiku +0,53 proc., iki 48,87 JAV dolerio už barelį). Šiandien JAV akcijų biržos nedirbs dėl Padėkos dienos.

Baltijos šalių biržose prekyba išlieka aktyvi – vakar perleista akcijų už 1,94 mln. eurų, OMXB indeksas pakilo 1,09 procento. Kainos augimu išsiskyrė „Tallink Grupp“ (+3,42 proc.), „LHV Group“ (3,16 proc.) ir „Novaturas“ (+6,09 procento). Jau pasibaigus prekybai, „Pieno žvaigždės“ pranešė, kad per pirmus devynis 2020 m. mėnesius gauta 130,9 mln. eurų pajamų – 1,6 proc. daugiau, negu 2019 m. per tą patį laikotarpį. Pelnas prieš palūkanas, mokesčius nusidėvėjimą ir amortizaciją siekė 11,8 mln. eurų, grynasis pelnas 6,3 mln. eurų (2019 m. sausį-rugsėjį – atitinkamai 8,8 ir 3,9 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)