Taip pat pigo „Panevėžio statybos tresto“ (-1,4 proc.), „Grigiškių“ (-0,91 proc.) ir „Vilniaus baldų“ (-1,83 proc.) vertybiniai popieriai. Paskutiniu metu visos šios pozicijos brango, tad investuotojai šiandien fiksavo prieaugius. Šiame neigiamame fone išsiskyrė prekyba Šiaulių banko akcijomis, jog brango 2,36 proc. ir pasiekė 0,26 euro už akciją kainą. „Dvarčionių keramika“ informavo, jog atsistatydino valdybos narė Rima Narkevičienė.

Estija

Talino biržos indeksas ūgtelėjo 0,65 proc., apyvarta pasiekė 561 tūkst. eurų apimtį. Iš biržos lyderio pozicijų nesitraukia „Olympic Entertainment Group“ akcijos – jomis sudaryta 40 sandorių, fiksuotas 1,01 proc. augimas. Brangimu išsiskyrė „Tallinna Vesi“ vertybiniai popieriai – kaina kilo trimis žingsniais iki 10,4 euro. „Premia Foods“ pranešė, jog 2013 m. II ketv. pelnas augo 38 proc. Rinkoje ši žinia sutikta be entuziazmo, bendrovės akcijos prarado 1,89 proc. savo vertės. 100 tūkst. apyvartos ribą peržengė prekyba „Tallink Grupp“ akcijomis, jų kaina šiek tiek pasislinko žemyn.

Latvija

Rygos biržoje prekiauta daug aktyviau nei vakar – apyvarta pasiekė 46 tūkst. latų, sudaryti 78 sandoriai. Pusė apyvartos atiteko „Olainfarm“ vertybiniams popieriams, jie pigo 2,24 proc. Kito farmacininko „Grindeks“ situacija buvo geresnė, įmonės vertybinių popierių vertė kilo 2,06 proc. Aktyviau prekiauta ir „SAF Tehnika“ akcijomis – jos brango investuotojams tikintis rytoj sulaukti teigiamų naujienų, bendrovei skelbiant 12 mėn. tarpinę informaciją.

Įmonių naujienos

Šiandien didžiausia mažmeninės prekybos drabužiais bendrovė AB „Apranga“ informavo, kad praėjusią savaitę vykusių didelių bendrovės akcijų pirkimo - pardavimo sandorių per biržą pardavėju buvo pagrindinis įmonės akcininkas UAB „MG Baltic Investment“ (jis priklauso Dariui Mockui), kuri perleido 3,2 proc. visų įmonės akcijų už jas gaudama 15,7 mln. Lt. Tai yra priešingai mūsų prognozėms, nes tikėjomės, kad ir toliau veikiausiai akcijas pirko UAB „Minvista“, Dariaus Mockaus investicinė bendrovė. „MG Baltic Investment“ veikiausiai dar nėra pardavusi „Aprangos“ akcijų per pastarąjį dešimtmetį – ji dažniausiai dalyvaudavo kapitalo stiprinime ir būdavo pagrindinė akcijų pirkėja per platinimus.

Dariaus Mockaus pirkimai per biržą buvo daromi per UAB „Minvista“ ir paskutiniais ketvirčiais jis buvo aktyvus pirkėjas. Todėl tikrai netikėta sulaukti pranešimo apie akcijų pardavimą ypač iš „MG Baltic Investment“. Investuotojų nerimą išsklaidytų paaiškinimas, kodėl buvo atlikti pardavimo sandoriai – ar tai yra tiesiog dalies pelnų fiksavimas sulaukus, ar likvidžių lėšų „MG Baltic Investment“ pritraukimo poreikis, mokestiniai reikalai, ar dar kiti dalykai. Nes jeigu pagrindinis investuotojas mano, kad dabartinė kaina yra palanki akcijų pardavimui, tai yra neigiamas ženklas smulkiesiems investuotojams.