Šiandien sprendimą dėl palūkanų normų skelbs D. Britanijos centrinis bankas, spaudos konferencijos nebus. Prognozuojama, kad bazinės palūkanų normos nepasikeis (0,50 proc.), kaip ir 375 mlrd. svarų sterlingų turto supirkimo programa. D. Britanijos centrinio banko vadovas M. Karnėjus prieš kelias savaites yra užsiminęs apie ankstyvesnę palūkanų normų didinimo pradžią negu tikisi rinka. Manoma, kad pirmas palūkanų normų didinimo etapas gali įvykti jau šių metų lapkritį.

Vakar Vakarų Europos indeksai vieninga kryptimi nepasižymėjo (DAX +0,36 proc., FTSE -0,30 procento). Tuo tarpu šiandien greičiausiai išvysime akcijų kainų augimą – pagrindinių indeksų ateities sandorių vertės (9 val. Lietuvos laiku) nežymiai kyla.

Baltijos šalių indeksų kryptys išsiskyrė: Vilniaus ir Rygos indeksai smuktelėjo (OMXV -0,08 proc., OMXR -0,49 proc.), o Talino nežymiai augo (OMXT +0,14 procento). Prekyba vyko gana vasariškai. Investuotojai domėjosi kiek nepelnytai užmirštomis „Linas Agro Group“ (-0,43 proc.) akcijomis, taip pat  skubėjo įsigyti „Silvano Fashion Group“ akcijų, kurios dar suteikė teisę į 2013 metų dividendus.

Šiandien yra pirma diena, kada „Silvano Fashion Group“ akcijų nusipirkę investuotojai nebeįgis teisių į dividendus už 2013 metus. Tai reiškia, kad bendrovės akcijų kaina koreguosis maždaug dividendų dydžiu (apie 5 procentus). „Vilkyškių pieninė“ šiandien skelbia birželio mėnesio pajamas, kurios galėtų būti nebloga indikacija kaip antrąjį ketvirtį sekėsi pieno perdirbėjams. Priminsime, kad „Vilkyškių pieninė“ per sausį-gegužę pasiekė 158,4 mln. litų apyvartą, kuri buvo 26 proc. didesnė negu analogišku laikotarpiu prieš metus, o gerais rezultatais patenkinti investuotojai nuo metų pradžios kilstelėjo bendrovės akcijų kainą net 29 procentais.