„Pastaruosius kelerius metus mūsų centriniam bankui vadovauja moteris (Elvyra Nabiulina – red.), tačiau ji veikiausiai vienintelė iš posovietinių centrinio banko vadovų pademonstravo drąsą ir vyrišką tvirtumą, kad iš bankų sektoriaus būtų išvalytos abejotinos reputacijos įstaigas. Iki jos niekas to taip atkakliai nedarė. Tai nelabai dėkinga misija, sulaukianti labai daug kritikos. Vis dėlto, bent jau aš ją remiu ir gerbiu“, – sakė vieno didžiausių Rusijoje komercinių bankų, valstybės kontroliuojamo VTB vadovas Andrejus Kostinas.

Veikiančių komercinių bankų Rusijoje nuo 2013 metų vidurio sumažėjo 454-aisiais, o vien tik pernai – 77-iais iki 440-ies.

Palyginimui: per ankstesnį dešimtmetį – per laikotarpį nuo bankų krizės Rusijoje pradžios 2004-ųjų pirmąjį pusmetį, kai šalyje veikė 1277 bankai, jų sumažėjo 383-imis.

Aktyviausiai Rusijos bankų sektoriaus valymas vyko 2015 ir 2016 metais – licencijų netekdavo daugiau kaip šimtas bankų kasmet.

„Pastaraisiais metais iš šalies bankų rinkos kasmet iškrisdavo maždaug po dešimtadalį jos dalyvių. Manau, kad šis procesas artimiausius penkerius metus tęsis, tačiau kiek švelnesne forma – kasmet dėl įvairių priežasčių užsidarinės 5-7 proc. bankų“, – sakė Rusijos reitingų agentūros AKRA vadovė Jekaterina Trofimova.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)