Liepos pradžioje Lietuvos bankas patvirtino ekologiškų maisto produktų gamintojos „AUGA group“ akcijų viešo siūlymo prospektą. Bendrovė nutarė išleisti iki 40 mln. vienetų naujų paprastųjų vardinių akcijų, kurios bus įtrauktos į prekybą „Nasdaq“ Vilnius ir Varšuvos vertybinių popierių biržose.

Prospekte buvo nustatyta, kad pagrindinė „AUGA group“ akcininkė bendrovė „Baltic Champs Group“ ketina parduoti iki 20 mln. vienetų turimų paprastųjų vardinių akcijų, tačiau numatyta ir galimybė liepos 16 d. akcininkų susirinkime šį skaičių padidinti.

Pirmadienį priimtas alternatyvus sprendimas siūlyti 40 mln. akcijų, priklausančių „Baltic Champs Group“. Kaip yra numatyta prospekte, įmonė taip pat išleis ir 40 mln. naujų paprastųjų vardinių akcijų.

Anot bendrovės, akcijų siūlymu siekiama pritraukti kapitalo verslo plėtrai, padidinti bendrovės akcijų likvidumą bei laisvai prekiaujamų akcijų kiekį, sudaryti patrauklesnes sąlygas investuoti smulkiesiems bei instituciniams investuotojams.

Naujai pritrauktas kapitalas, pasak bendrovės pranešimo, bus naudojamas tolesnei tvarios ekologinės žemdirbystės plėtrai: investicijoms į įsigytas žemės ūkio bendroves, paukštininkystės ir gyvulininkystės fermų plėtrai, biodujų gamybos ir pritaikymo žemės ūkio technikai projektams.

Numatoma, kad galutinė siūlymo kaina, galutinis siūlomų akcijų skaičius bei jų paskirstymas tarp mažmeninių ir institucinių investuotojų bus nustatytas ir paskelbtas liepos 23 d. arba maždaug šią dieną.

Bendrovės valdyba įpareigota pateikti Lietuvos bankui patvirtinti akcijų viešo siūlymo ir įtraukimo į Varšuvos vertybinių popierių biržą ir „Nasdaq“ Vilnius biržą prospektą.

Bendrovė finansiniu patarėju vykdant akcijų platinimo procesą yra pasirinkusi Estijoje registruotą banką AS LHV Pank.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)