Tai bus pirmoji šiemet įsteigto 136 mln. eurų dydžio BPEF III investicija.

„Mėsos perdirbimo sektorius visada buvo aktyvus, tačiau nepatrauklus investicijoms dėl gamybinių pajėgumų perviršio ir didelio dalyvių skaičiaus, tačiau dabar matome didelį potencialią tiek eksporto rinkose tiek vietos rinkoje, kuriame „Krekenavos agrofirma“ yra aiškus lyderis. Stipri įmonės vadovų komanda ir rinkos potencialas leidžia tikėtis vertės augimo ir įvairių plėtros galimybių“, - sakė BPEF III fondo partneris Šarūnas Alekna.

Pasak jo, sandoris atitinka fondo strategiją „pirk ir augink“.

„BaltCap Private Equity Fund III“ (BPEF III) investuoja į inovatyvias Baltijos šalių įmones, remdamasis „įsigyk ir augink“ strategija. BPEF III įkurtas bendradarbiaujant su Europos investicijų fondu (EIF), veikiančiu per Baltijos inovacijų fondą 2 (BIF 2). Pastarasis yra Baltijos šalių vyriausybių bei EIF projektas. Į BPEF III taip pat investavo ERPB, LHV ir SEB pensijų fondai, Suomijos fondų valdytojas „eQ Asset Management“ bei šeimos biurai.

Planuojama, kad BPEF III investuos į 8-10 taikinių Baltijos ir Šiaurės šalyse. Fondą dominančių įmonių vertė turėtų siekti nuo 10 iki 50 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)