Šalies pramonės gamyba gruodį, lyginant su lapkričiu, smuko 1,4 proc. – daugiau, nei prognozuota. Gamyba smunka antrą mėnesį iš eilės, ir tai rodo, kad Japonijos ekonomikai skaudžiai atsiliepia silpstanti tiek išorinė, tiek vidaus paklausa. 2015 metų infliacijos rodiklis taip pat nuvylė rinkas, – 0,5 proc. infliacijos lygis daug žemesnis už Centrinio banko tikslinį 2 proc. rodiklį.

Naujausi duomenys, manoma, darys didesnį spaudimą Centriniam bankui tęsti monetarinio švelninimo politiką siekiant paskatinti ekonominį augimą ir padidinti infliaciją.

Azijos rinkas palaikė pakilimas JAV akcijų rinkoje, kuri prekybą ketvirtadienį baigė augimu dėl trečią dieną iš eilės atsigaunančių naftos kainų.

Ankstyvojoje prekyboje penktadienį Japonijoje „Nikkei 225“ indeksas smuko 0,6 proc., iki 16931,1 punkto.

Kinijoje akcijų indeksas „Shanghai Composite“ ankstyvoje prekyboje padidėjo 0,8 proc., iki 2677 punktų. Honkongo „Hang Seng“ indeksas beveik pakilo 0,5 proc. ir siekė 19282,5 punkto.

Australijos akcijų indeksas „S&P/ASX 200“ beveik nepakito ir siekė 4980 punktų, nors žaliavų bendrovių akcijos ženkliai brangsta. Kalnakasybos bendrovės „BHP Billiton“ akcijos pabrango 1,6 proc. , o naftos bendrovės „Santos“ akcijų vertė ūgtelėjo 3,9 proc. ankstyvoje prekyboje.

Pietų Korėjos akcijų indeksas „Kospi“ per rytinę penktadienio prekybą smuko 0,7 proc., iki 1893 punktų.