Lietuva

Didžiausia apyvarta pasiekta „Aprangos“ akcijomis – iš viso jomis suprekiauta už 58,8 tūkst. Lt. Akcijos kaina paaugo 0,8 proc. Kiek netikėtai į populiariausių akcijų trejetuką sugrįžo „City Service“ akcijos, kurios ne tik kad brango 1,8 proc., bet ir apyvarta perkopė 30 tūkst. eurų kartelę. Panašu, kad panika šioje pozicijoje jau yra visiškai išnykusi ir pardavėjų aktyvumas ima nusileisti pirkėjų iniciatyvai. Bendrovė turėtų skelbti pakankamai neblogus 2014 m. I ketv. finansinius rezultatus, be to, norisi tikėti, kad pasitraukimas iš Rusijos neatneš didesnių nuostolių akcininkams. Ir toliau nemažas pardavėjų spaudimas išlieka Šiaulių banko pozicijoje. Banko akcijos atpigo 1,4 proc. iki 0,286 euro. Bendrovė savo finansinius rezultatus jau skelbė prieš mėnesį, o šiandien buvo paskelbta ir išsami finansinė atskaitomybė. Finansinius rezultatus šiandien skelbė ir gamtinių dujų perdavimo operatorius „Amber Grid“. Pranešta, kad bendrovės pajamos sudarė 51,5 mln. Lt, EBITDA siekė 32,7 mln. Lt, o grynojo pelno uždirbta 10,7 mln. Lt. Galima primini, kad ši veikla prieš metus, kai „Amber Grid“ dar nebuvo atskirta, buvo atnešusi „Lietuvos dujoms“ 10,6 mln. Lt grynojo pelno. Tad bendrovės veiklos grynasis rezultatas per metus beveik nepakito. Reiktų pastebėti, kad šių akcijų augimas jau yra sustojęs prieš artimiausiomis dienomis skelbsimą Lietuvos vyriausybės ir „E.ON Ruhrgas“ sandorį dėl „Amber Grid“ ir „Lietuvos dujų“ akcijų įsigijimo. „Lietuvos dujų“ akcijos šiandien pabrango 0,3 proc.

Estija

NASDAQ OMX Talino biržoje apyvarta šiandien sudarė tik 189,9 tūkst. eurų ir nusileido Vilniaus biržos apyvartai. OMX Talino indekso reikšmės augimas 0,24 proc. taip pat buvo mažesnis nei Vilniaus. Didžiausia apyvarta pasiekta keltų bendrovės „Tallink Grupp“ akcijomis, kurios brango 1,9 proc. iki 0,769 euro. Primintina, kad praėjusią savaitę įmonė skelbė investuotojus nuvylusius rezultatus ir akcijos kaina koregavosi. Šiandien veikiausiai dalis investuotojų mėgino sugrįžti į poziciją po praėjusios savaitės kainos smukimo. Stipriausiai šiandien krito NT vystymo įmonės „Arco Vara“ akcijos, kurios atpigo 5,7 proc. iki 1 euro. Primintina, kad birželio 5 d. vyksiančiame akcininkų susirinkime bus siekiama patvirtinti kapitalo stiprinimą išleidžiant naujas bendrovės akcijas, kurias bus galima pasirašyti esamiems įmonės akcininkams mokant po 1 eurą. Šiandien taip pat pranešta, kad Europos Komisija sutinka, kad „Tallinna Vesi“ gali reikalauti kompensacijos nuostoliams atlyginti iš valstybės už sulaužytas privatizavimo sutarties sąlygas, tačiau tai neturi jokios įtakos Estijos teismų sprendimams, kurie turi būti nešališki. Po šios naujienos įmonės akcijos pigo 0,7 proc.

Latvija

NASDAQ OMX Rygos biržoje šiandien vyravo pasyvios investuotojų nuotaikos. Sudaryta vos 22 sandorių už 14,9 tūkst. eurų. Tik trijų bendrovių –„Olainfarm“, „Valmieras Stikla Skiedra“ bei „Grindeks“ akcijų prekybos apimtys perkopė 1 tūkst. eurų. Farmacijos atstovų akcijų kainos nepakito ir tik stiklo pluošto gamintojos „Valmieras Stikla Skiedra“ akcijos brango 1,3 proc. Svarbių naujienų iš Latvijos bendrovių šiandien nebuvo sulaukta.