Dauguma apklausų šiuo metu rodo labai trapų skirtumą tarp likimo ir pasitraukimo, todėl, tikėtina, kad iki pat referendumo nebus aišku, kokia kryptimi nubalsuos dauguma piliečių. Per pirmadienį Stoxx Europe 600 indeksas susitraukė 1,84 proc. ir pasiekė žemiausią lygį nuo pat vasario mėnesio pabaigos.

Didžiosios Britanijos indeksas FTSE 100 (-1,16 proc.) taip pat fiksuoja neigiamą tendenciją, tačiau mažesnę nei kiti didieji Europos indeksai. Už Atlanto irgi buvo matomos neigiamas sentimentas. S&P 500 indeksas krito -0,81 proc., dieną užbaigiant trijų savaičių žemumose.

Šiandien bus paskelbta, kaip pasikeitė euro zonoje balandžio mėnesį pramonės produkcijos indeksas.

Tikimasi sulaukti +0,8 proc. mėnesinio augimo, kai mėnesį prieš tai šis rodiklis susitraukė -0,8 proc. Kiek vėliau bus paskelbtos JAV mažmeninės prekybos apimtys, kurios, tikimasi, gegužės mėnesį augs +0,3 proc., kai balandį augimas buvo 1,3 proc.

Valiutų rinkos

Vakar dieną EUR/USD valiutų santykis kilo +0,36 proc. iki 1,1292 ribos, o šiandien pastarojo vertė yra nedaug susitraukus, valiutų kursui ieškant krypties ties 1,1278 lygiu (09:23 val.).

Baltijos vertybinių popierių rinka

Vakar dienos pradžioje „Utenos trikotažas“ paskelbė, kad koncernas SBA įsigijo 24,94 proc. „Utenos trikotažas“ akcijų ir savo valdomą portfelį padidino iki 86,76 proc. Ši informacija paskatino net 14,0 proc. bendrovės akcijos šuolį, tačiau dienos apyvarta pasiekė tik 5,07 tūkst. eurų.

Šio sandorio vertė sudarė beveik 1,3 mln. eurų ir už šią sumą buvo nupirkta daugiau nei 2,37 mln. akcijų, taigi šios sandorio metu už akciją buvo mokama apytiksliai 0,548 euro. Pirmadienį birža paskelbė apie keičiamą indekso OMX Baltic Benchmark sudėtį.

Nauja sudėtis įsigalios nuo šių metų liepos 1 dienos ir į ją bus įtrauktos „LHV Group“ ir „Nordecon“ bendrovių akcijos ir išbrauktos „INVL Technology“.

Taip pat keičiasi OMX Baltic 10 indekso sudėtis, išbraukiant „Olainfarm“ ir įtraukiant „Klaipėdos Nafta“ akcijas. Vakar dieną didžiausias investuotojų aktyvumas buvo fiksuotas „Tallinna Kaubamaja Grupp“ bendrovės akcijomis, jų vertei stiebiantis 1,19 proc. ir apyvartai perkopiant 184,4 tūkst. eurų (tiesioginis sandoris 20,17 tūkst. akcijų už 6,8 euro/vnt.).

Vilniuje didesnis aktyvumas matėsi „Klaipėdos nafta“ akcijomis, bendrovės akcijos kainai išliekant stabiliai ties 0,466 eur./vnt., aktyvumui viršijant 176,1 tūkst. eurų.