Investuotojų optimizmą palaiko su įmone susijusių asmenų akcijų įsigijimai, stabiliai gerėjantys rezultatai bei artėjantis akcininkų susirinkimas, kuriame bus sprendžiama dėl mokamų dividendų dydžio.

Vėl pigo Ūkio banko vertybiniai popieriai – neigiami pranešimai spaudoje nelieka nepastebėti investuotojų. Sudarytas 21 sandoris „Lietuvos dujų“ akcijomis – jos brango 0,5 proc. Ši primiršta bendrovė vėl patenka į investuotojų akiratį, artėjant dividendų mokėjimo laikotarpiui. „Litgrid“ vertybiniai popieriai brango 3,6 proc., o po prekybos pasirodė informacija, jog atsistatydina įmonės valdybos narys Arvydas Darulis.

Apyvarta Talino akcijų biržoje viršijo milijoną eurų dėka didelių tiesioginių sandorių „Silvano Fashion Group“ pozicijoje. Akcijos kaina koregavosi 0,7 proc. „Tallinna Vesi“ vertybiniai popieriai brango 2,9 proc. – įmonė pranešė, jog praeitų metų pardavimai išaugo 3,3 proc. Kaina pasiekė 10 eurų ribą – įdomu, ar pavyks perlipti šį barjerą ir kilti aukščiau. „Olympic Entertainment Group“ akcijų kaina vėl grįžo prie 1,8 euro ribos. Lėtai, bet užtikrintai aukštyn kyla „Tallink Grupp“ vertybinių popierių vertė.

Rygoje situacija nesikeičia, beveik visa apyvarta pasiekiama „Olainfarm“ akcijomis. Šiandien jos brango 0,26 proc., jų perleista už 16,8 tūkst. latų, tuo tarp visa biržos apyvarta siekė 24 tūkst. latų. Kiek aktyviau prekiauta „Latvijas Balzams“ – 1,16 proc. brangusių akcijų perleista už 4,7 tūkst. latų.

„Tallinna Vesi“ šiandien paskelbė ganėtinai neblogus 2012 m. IV ketv. finansinius rezultatus. Bendrovės pajamos IV ketv. sudarė 13,7 mln. eurų ir buvo 4,6 proc. didesnės nei atitinkamą laikotarpį prieš metus. Tai yra geras rezultatas atsižvelgiant į tai, kad įmonei yra užšaldyti vandens tiekimo tarifai. „Tallinna Vesi“ pajamas augino 5 proc. padidėję pardavimai pramoniniams vartotojams.

Pajamos iš vandens tiekimo buitiniams vartotojams liko nepakitusios. Akivaizdu, kad pasiteisina bendrovės politika pereiti nuo tam tikrų paslaugų pirkimo prie pačios jėgomis atliekamų darbų, nes tai leido padidinti bendrąjį pelną net 16,7 proc. Veiklos pelno metinis augimas sudarė 6,6 proc., o grynasis pelnas buvo 12,8 proc. didesnis nei prieš metus. Apskritai, bendrovės 2012 m. grynasis pelnas buvo 5,0 proc. didesnis nei 2011 m., tad tai žada, kad įmonė gali išmokėti dividendus už 2012 m. ne mažesnius, nei buvo išmokėti už 2011 m. Juolab, kad grynoji skola metų pabaigoje buvo 8,3 mln. eurų mažesnė nei prieš metus, kai siekė 80,2 mln. eurų, tad galimybių išmokėti tokius pat dividendus turėtų būti.