„Apple“ akcijos vakar brango 1,9 proc., o bendra jų rinkos vertė (kapitalizacija) viršijo 700 milijardų JAV dolerių ir tapo pirma JAV bendrove, įveikusia šį vertės lygmenį. „Apple“ dabar yra verta tiek pat kiek „Google“ ir „Microsoft“ kartu sudėjus. Pastarųjų mėnesių pirkėjų optimizmą daugiausiai paskatino dar rugsėjo mėnesį vartotojams pasiūlyti nauji didesni ir brangesni telefonai, kurių sėkmingas pardavimas padėjo bendrovei per paskutinį 2014 metų ketvirtį uždirbti rekordinį pelną. Vien Kinijoje pajamos padidėjo 70 proc., o turint omenyje šios šalies perėjimą prie 4G technologijos ir „Apple laikrodžio“ pasirodymą netolimoje ateityje, galima teigti, kad šis „Apple“ akcijų brangimas turi gerą pagrindą.

Minsko viršūnių susitikimo, kurio tikslas yra išspręsti konfliktą Ukrainoje, rezultatai neabejotinai taip pat bus rinkos dalyvių dėmesio centre. Šiandien Baltarusijos sostinėje planuojamo susitikimo tarp Rusijos, Vokietijos, Prancūzijos ir Ukrainos vadovų pagrindinės temos yra sunkiųjų ginklų atitraukimas, demilitarizuotos zonos sukūrimas ir dialogo tarp Ukrainos valdžios ir separatistų sukūrimas. Vis tik greitos sėkmės (efektyviai veikiančio susitarimo pasirašymo) turbūt tikėtis neverta, tačiau tam tikrų proveržių taikos link turėtų būti pasiekta.

Baltijos šalių biržose ir vėl vyravo įvairios tendencijos. Lietuvos bendrovių akcijų kainos kito nedaug (OMXV +0,08 proc.), o Estijos (OMXT +0,56 proc.) kilo gana pastebimai. Jau po prekybos „Vilkyškių pieninė“ (-0,53 proc.) paskelbė, kad sausio mėnesio pajamos buvo 7 mln. eurų, t. y. 24 proc. mažesnės negu tuo pačiu laikotarpiu pernai. Bendrovė pažymi, kad parduotos produkcijos kiekis išliko panašus, tačiau apyvartos sumažėjimą lėmė apie 27–34 proc. kritusios parduodamos produkcijos kainos. Vilniaus biržoje stambiųjų užsienio investuotojų ilgai laukti neteko – sudarytas tiesioginis  „Linas Agro Group“ (kaina nekito) akcijų sandoris. Rekordinis grūdų derlius 2014 metais ir lūkesčiai, kad ūkininkai pradės aktyviai naudoti Europos Sąjungos paramą ūkio technikai įsigyti, bendrovės akcijų kaina po truputį kyla link rekordinių aukštumų, kurios buvo pasiektos 2013 metų liepą (0,76 euro už akcij! ą). Taline prieš metinių rezultatų, kurie pasirodys rytoj, skelbimą brangsta statybos sektoriaus bendrovių „Merko Ehitus“ (+2,32 proc.) ir „Nordecon“ (+1,85 proc.) akcijos. Tuo tarpu Lietuvoje daug naujienų sulauksime penktadienį – preliminarius veiklos rezultatus skelbs energetikos bendrovės „Lietuvos dujos“, LESTO ir „Lietuvos energijos gamyba“.